Romantikus utazás – 1O tipp utazó pároknak

Szakértő lélekbúvárok szerint egy romantikus utazás kétesélyes: vagy mennyei, vagy pokoli élmény a pároknak. Akár egy romantikus hétvégére indulunk, akár egy kalandos, nagy utazásba vágunk bele együtt, a közös vakáció számos olyan helyzettel szembesíthet bennünket, amelyek otthon általában nem okoznak problémát: ilyen például a tervezés stressze, a az utazás okozta kimerültség, az állandó összezártság. Ha tudatosítjuk a lehetséges buktatókat, akkor számos, az utazáshoz óhatatlanul kapcsolódó frusztrációnak vehetjük elejét. Íme néhány hasznos tipp romantikus utazásra készülő pároknak:

1. Utazás előtt határozzunk fektessünk le néhány szabályt, de ne túlságosan sokat

Előfordulhat, hogy párunk rossz szokásait otthon fel sem tűnnek, de annál zavaróbbak lehetnek ha egész nap össze vagyunk zárva egymással. Idegtépő lehet például ha társunk egész nap fütyörészik vagy éppen a körmét reszelgeti. Állapodjunk meg, hogy bizonyos rögzült szokásainkkal az utazás idejére felhagyunk. Nem lesz könnyű – hisz rögzült szokásokról van szó! – ám a tudatosítás és egy-egy gyengéd emlékeztető sokat segíthet!

2. Hölgyek, figyelem! Ne számítsanak rá, hogy mindig párjuk cipeli majd Önök helyett csomagjaikat

Úgy csomagoljunk, hogy utunk során saját poggyászunkat jórészt mi magunk fogjuk cipelni. Jól gondoljuk meg tehát, hogy tényleg szükségünk lesz-e arra az extra pár cipőre, illetve azokra a ruhadarabokra, melyeket utazásunk során bőröndünkből elő sem szoktunk venni.

3. Az éhség és a kimerültség óhatatlanul civakodáshoz vezet

Egy-egy hosszúra nyúlt, turistáskodós nap után kimerültek és farkaséhesek leszünk. Ilyenkor a “Hol együnk?” dilemmája aknaként robbanhat köztünk. Oly sok remek hely közt válogathatunk, ám a bőség zavara gyakran döntésképtelenségbe, esetleg perlekedésbe torkollhat. Egyezzünk meg, hogy egyik nap mi, a másik nap párunk döntse el, hol étkezzünk.

4. Mindig legyen navigációs B-tervünk

Ne hagyatkozzunk kizárólag párunkra a navigálásban. Mindig legyen tartalékban térkép, illetve lehetőség szerint GPS navigátor is, bár ezen utóbbira sem tanácsos kizárólagosan hagyatkozni.

5. Utunk során ne vágjunk bele komoly témába, melyről otthon még soha nem beszélgettünk.

Bár utazás során jóval több időnk van rá, hogy kettesben beszélgethessünk, nem tanácsos olyan témákat elővenni vagy feszegetni, melyekről otthon még komolyabban nem beszélgettünk: így párkapcsolati konfliktusokról, az exünkről, anyagi problémáinkról, gyereknevelési nézeteltéréseinkről. Egy-egy ilyen téma váratlan bedobása teljesen megváltoztathatja, el is ronthatja utazásunk hangulatát. Ugyanez vonatkozik politikai nézeteink ütköztetésére, ha ezekről korábban úgyszintén nem esett még szó. A páros vakációt enélkül is épp elég stressz terheli, a fajsúlyosabb kérdéseket jobb tehát otthonra hagyni.

6. Szűkös utazási büdzsé esetén is ragaszkodjunk önálló szálláshoz.

Egy méregdrága városban ésszerű lehet hostelben, közös szobában megszállni. Végtére is, mindössze pár éjszakáról van szó. Ám néhány éjszaka emeletes ágyakban, más utazókhoz alkalmazkodva könnyen hangulatrontóvá, feszültségek forrásává válhat. Ez azonban saját szoba bérlésével – egy alacsonyabb kategóriájú szálláson – elkerülhető. Kicsivel többe kerül, de minden bizonnyal megéri a többletkiadást ha sokkal jobban érezzük magunkat

7. Ha helybéliekkel és más utazókkal szeretnénk ismerkedni, akkor legyünk különösen barátságosak.

Egy idegen szívesebben szólít meg egy másik egyedülálló idegent mint egy párt, legyünk tehát kezdeményezőek és tegyük meg mi az első lépést az ismerkedés útján. Az utazók általában barátságos, nyitott emberek, s ha megtörtük a jeget, máris lehet tovább ismerkedni.

8. Vigyünk magunkkal elegendő fizetőeszközt az utazáshoz

Tartalékoljunk egy hitelkártyát vagy készpénzt pénztárcánkon vagy zsebünkön kívül is. Pénztárcánk ellopása-elvesztése esetén nem megy tönkre az utazásunk és nem szorulunk rá, hogy párunktól kérjünk kölcsönt mindenre.

9. Kényes kérdés: a fürdőszoba hangjai.

Romantikus hangulatunkat romba dönthetik szállodai fürdőszobánkból jövő – egyébként teljesen természetes – hangok. Érdemes ilyenkor – például a reggeli tisztálkodáskor – egymást egy kis ideig magunkra hagyni. Egy kellemes, rövid reggeli séta vagy újságolvasással egybekötött kávézgatás a szálló halljában és máris megoldódik a probléma!

10. Sok időt együtt tölteni senkivel sem könnyű.

Érdemes a közös utazás idejére önállóan, önmagunkkal eltöltött időket is betervezni. Még összeszokott pároknál is óhatatlanul feszültségek, kellemetlenségek merülhetnek fel ha éjjel-nappal együtt vannak. Hisz otthon sincsenek sülve-főve együtt, megvan saját megszokott önálló terük. Naponta egyszeri önálló reggeli kávézás, délutáni teázás, naplóírás, olvasás, séta, sportolás, vagy akár egy kis ejtőzős semmittevés önmagunk társaságában kiegyensúlyozottabbá tehet mindkettőnket.

Indulás előtt pedig kösse meg utasbiztosítását! Még egy utolsó pillanatban eldöntött utazás esetén se feledkezzen meg róla, hogy önmaga és szerettei biztonságáról gondoskodjon!A Mondial Assistance termékei közül ajánlunk egy nyolcnapos Őrangyal biztosítást, melynek európai egyéni díja 4.090 Ft, családi díja összesen hét főre – két felnőtt és öt 18 éves kor alatt gyermek részére rokonsági foktól függetlenül – 10.490 Ft.

Biztosítását online is megkötheti: http://www.poleasy.at/WHL/Product.aspx?token=-861

Mi jár a fejedben?

business philosophy paper narrative essay assignments hip0hop research paper african history essay to buy argumentative essay help