Bezárult a kiállítás kapuja

Idén májusban már jártam Telkiben egy kiállításon, az erről szóló cikket akkoriban olvashatták (s jelenleg is olvashatják). Most megint egy érdekes kiállításról számolhatok be, s a helyszín ismét Telki!

Talán sokan felkapják a fejüket s azt gondolják, valószínűleg elírtam a dátumot és  tavaly májusról beszélek, hiszen fél év leforgása alatt két kiállítás egy háromezer lelkes településen nem reális. De valóban így van, nem történt elírás! Ez a település arról is híres, hogy talán itt a legtöbb az egy főre eső művészek száma, így téma van bőven, már “csak” meg kell szervezni a kiállítást.

A mostani kiállítás apropóját a Magyar Festészet Napja adta. Ehhez a 10 éve elindult kezdeményezéshez Telki is csatlakozott lelkes szervezői, a Pipacs Galéria tulajdonosnője, a festőművész Márton Ildikó és Zimonyi Adrienne kulturális menedzser (s néhány éve képzőművész) révén.

Telki életében immár 3. éve hagyomány a festészet napi kiállítás. A település művészei és a kiállítás szervezői így ünneplik a kortárs magyar festészet napját.

Idén szakítva az eddigi hagyománnyal kinyitották Telki kapuit és nem csak helyi művészek alkotásai kerültek kiállításra, hanem budapesti, budaörsi, gyöngyösi és hódmezővásárhelyi alkotók is bemutatkozhattak. Erdélyi Tibor Hódmezővásárhelyről, Lángné Gréczi Margit Gyöngyösről, Gyulai Zsuzsanna Budaörsről, Z. Réti Márta és Kis Gábor Budapestről érkeztek. Az ő alkotásaikon kívül az érdeklődők Márton Ildikó kifejezetten erre az alkalomra készített, 3 képből álló sorozatát, Telki nyugdíjas művészének, Scheer Gizellának a képeit, valamint Zimonyi Adrienne decoupage-készítő képzőművész alkotásait is láthatták.

Mivel elsősorban a festészet napját ünnepelték a kiállítással így joggal kérdezhetik, hogy kerül a decoupage erre a kiállításra. A választ maga Zimonyi Adrienne adta meg, aki elmondta, hogy a decoupage szorosan kapcsolódik a festészethez, hiszen a tárgyak elkészítése során festészeti elemeket is alkalmaz.

A sokszínű, sokféle stílust ötvöző kiállítás megnyitójára nagyon sokan voltak kíváncsiak. A meghívott vendégek zsúfolásig megtöltötték a galériát. A megnyitó érdekessége volt, hogy a szervezők a helyi általános iskolát is bevonták, így Fábián Balázs 6. osztályos tanuló előadásában a kiállítás hangulatához illő “örökzöldet”, Kosztolányi Dezső: Mostan színes tintákról álmodom című versét hallgathatták meg az érdeklődők.

Ennyi szöveges élménybeszámoló után beszéljenek tovább a képek, íme a kiállítás és a kiállítás hangulata képekben:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kiállításról még több képet itt talál:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.163639557063969.37066.159812040780054&type=1
www.decoupagekucko.hu

Mi jár a fejedben?

essay writers in uk i want someone to do my homework best essay au writing a phd thesis pay someone to write my assignment