Magyar Festészet Napja Telkiben

Őszi programajánló

Magyar Festészet Napja Telkiben
2011.október 21-30.

Aki érdeklődését felkeltette az idén tavasszal Telkiben megrendezett nagyszabású kiállítás, de nem tudott ellátogatni, úgy azt most ősszel megteheti.
Idén X. alkalommal nyílik meg országszerte a Magyar Festészet Napja alkalmából rendezett kiállítás kapuja.

A Magyar Festészet Napja civil kezdeményezésként, 2002-ben, Bráda Tibor festőművész és néhány lelkes ember erőfeszítéseként jött létre.

Azóta rendszeresen megünnepeljük a Magyar Festészet Napját, amelyet október 18-ra tűztek ki, mert ekkor ünnepeljük Szent Lukács névnapját, aki évszázadok óta a festők és orvosok védőszentje. Ez a nap a fény, a színek, a formák és ritmusok, az élő festészet ünnepe!

2002-ben a szervezők csak remélték, hogy egyszer egy országos, esetleg az országhatárt is átlépő és talán egész héten át tartó művészeti fesztivállá növi ki magát a rendezvény, festészeti seregszemle lesz a kezdeményezésből.
Az akkor egynaposnak indult fesztivál fokozatosan növekedett. az idei már a 10. és programja minden évben változott, bővült, és egyre nagyobb léptékben gondolkodott.

Idén, október 11–18. között országosan számos program és kiállítás várja az érdeklődőket, ráadásul ezek ingyen látogathatók. (Bővebb információk: http://festeszetnapja.hu).

Telki immár 3. éve kapcsolódik ehhez a kezdeményezéshez. Idén első alkalommal, az Önkormányzat támogatásával valósul meg a kiállítás, amely október 21-30. között várja a látogatókat.

Az idei tárlat bővelkedik kiállítókban és képekben. A látogatóknak lehetőség lesz megismerni a mai magyar kortárs festészet egy kicsinyke szegletét, és ha a kiállítás megnyitójára érkeznek, még az alkotókkal is találkozhatnak, beszélgethetnek.

A mellékelt meghívóval egy kellemes és tartalmas kirándulásra csábítom Önöket Telkibe, ahol szeretettel várják Önöket a kiállítás szervezői!

Márton Ildikó                                              Zimonyi Adrienne
galériatulajdonos, festőművész             kult.menedzser
……………………………………………..www.decoupagekucko.hu

 

 

Szeretettel meghívjuk Önt és Kedves Családját Telkibe,
a Pipacs Galériába (Telki, Pipacs u. 4.)
a Magyar Festészet Napja alkalmából rendezett kiállításra.

Kiállító művészeink:
Erdélyi Tibor (festõmûvész)
Gyulai Zsuzsanna (festõmûvész)
Kis Gábor (festõmûvész)
Lángné Gréczi Margit (festõmûvész)
Márton Ildikó (festõmûvész)
Scheer Gizella (festõmûvész)
Z. Réti Márta (festõmûvész)
Zimonyi Adrienne (képzõmûvész – decoupage)

A kiállítást 2011. október 21-én, 18.30 órakor
Zimonyi Adrienne nyitja meg.
(Zene: Drexler János, Verset mond: Fábián Balázs 6. osztályos tanuló)

A kiállítás 2011. október 30-ig látogatható.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A kiállítás támogatója: Telki Község Önkormányzata


Mi jár a fejedben?

write assignments for you dissertation conclusion help writing an analysis essay soccer essays dissertation proofreading services