2011. június- A HírAngyal jelenti

Köszöntöm Önöket a Mondial Assistance HírAngyal című e-hírlevelének júniusi megjelenése alkalmából!

Ó, ió, ció, áció, káció, akáció, vakáció! Ismét eltelt egy iskolaév, ránk köszöntött a szünidő és gyerekek ezrei szabadultak ki végre a négy fal fogságából.  Sokan közülük nemsokára útra is kelnek közös családi nyaralásra. A turisztikai prognózisok a belföldi utazások növekedését jósolják, ám továbbra is ellenállhatatlan csábítást jelenthet a külföldi utak elképesztően színes kínálata is, különösen ha egy-egy fantasztikus akciós vagy last minute ajánlatot sikerül elcsípni. A közös családi út nagy öröm, ugyanakkor az új, ismeretlen környezet, a nagyobb szabadság veszélyeket is rejthet magában, különösen ha több, illetve különböző korú csemetével kelünk útra. A gyerekek előszeretettel ugrálnak a medencében, mászkálnak a tengerben, lépnek bele tengeri sünökbe, dobálóznak homokkal és előfordulhat, hogy külföldön is orvoshoz kell őket vinni, persze remélhetően csak apró-cseprő dolgokkal. Kifejezetten érdemes tehát utasbiztosítást kötni a külföldi utazásokhoz. A Mondial Assistance utasbiztosításai szerencsére lépést tartanak a korral: patchwork-családoknak, baráti társaságoknak két felnőtt és öt gyerekig – 18 éves korig – speciális családi csomagokat kínálunk.  Éljen tehát a nyár, éljenek a hűsvizű strandok, éljen a sok-sok napfény! És azok számára, akik még nyaralás előtt, netán esetleg már nyaralás után vannak, június harmadik hetében kétnapos Ice Action akciónkkal szeretnénk kedveskedni Budapesten. A tavalyi évhez hasonlóan június 21-22-én egy fagyispulttal és napernyővel felszerelt elektromos autóval járjuk majd  Budapest belvárosát és keressük fel utazási iroda partnereinket. Az idei nyár örömére akciónkat kiterjesztjük jelen-, és jövőbeni ügyfeleinkre is, akiket ezúton invitálunk egy kis hűsítő fagylaltozásra. Aki a Mondial Assistance Magyarország Facebook rajongói oldalán lájkol bennünket és eljön a megadott helyszínek egyikére akkor a Mondial Assistance angyalkája megvendégeli egy háromgombócos fagyira.

Egy hónap múlva ismét találkozunk!

Üdvözlettel,

Nógrádi Margaréta

Office Manager

Sales&Marketing Manager, Mondial Assistance Magyarország

____________

Fókuszban: Hurrá, nyaralunk! 10 tipp a családi vakáció túléléséhez

Egy jólsikerült közös családi nyaralás csodálatos emlékekkel ajándékozhat meg bennünket. Kiszakadni mindennapi életünkből, különleges tájakat bejárni, a közös kalandozás örömét kóstolgatni életreszóló élmény lehet. A kérdés az, hogy túléljük-e? Tíz hasznos túlélő tippünk segíthet.

A családi nyaralás vidám és szórakoztató – a tévében és a mozivásznon. Ám a gyerekekkel való utazás kimenetele kétesélyes: lehet mennyei és lehet pokoli. A közös családi vakáció nem magától lesz sikeres, gondos előkészítést és tervezést igényel. Akár több hetes útra indul, akár csak egy hosszú hétvégére, az alábbi tippek segíthetnek Önöknek abban, hogy hőn várt nyári családi együttlét öröm és ne üröm legyen.

1.      Vonjuk be  gyermekeinket a nyaralás megtervezésébe, az uticélunk kiválasztásába. Kérdezgessük őket arról, hogy mit is szeretnének a nyaralástól kapni. Vonjuk be őket az előkészületek valamennyi részletébe, így az utazás közös kalanddá válik és mindenki tudni fogja, hogy minek örülhet majd és hogy mire számíthat.

2.      Tartsuk magunkat a családi nyaralás tervezett költségvetéséhez. Az utazási büdzsé összállítása alapos előkészítést igényel. Ha teljesen kiszámítható költségvetést szeretnénk, lehet, hogy érdemesebb nyaraláskor az all inclusive ellátási formát választanunk. Így előre befizethetjük a teljes összeget és nem kell aggódnunk váratlan kiadások miatt. A gyermekes családoknak kifejezetten előnyős a korlátlan étel-italfogyasztást tartalmazó all inclusive ellátás. Nyaraláskor a gyerekek egész nap éhesek és a nyári melegban állandóan inni kérnek. Mielőtt döntenénk, fontos megtudnunk, hogy az adott all inclusive ajánlat konkrétan mit tartalmaz, hogy pontosan mire terjed ki és mire nem. Az internet segítségével a nyaralóhelyünkön belüli közlekedés, illetve az esetleges környékbeli utazások költségét (busz, vonat, komp, taxi, bicikli-, és autókölcsönzés, stb.) előre meg tudjuk becsülni, aszerint tervezgetni.

3.      Indulás előtt teljeskörűen tájékozódjunk. Még a nyaralás megkezdése előtt igyekezzünk minél több információt beszerezni  a kiválasztott utazásról, illetve uticélról, a szálláshely felszereltségéről, gyermekeknek szóló programkínálatáról és szolgáltatásokról, ezek árairól.

4.      Fontos a gazdag programkínálat. Érdemes olyan nyaralóhelyet kiválasztanunk, ahol minden korosztály számára kínálnak megfelelő kultúrális, sportolási és szórakozási lehetőségeket. Fontos, hogy gyermekeink biztonságos környezetben önállóan is hódolhassanak kedvelt időtöltéseiknek.

5.      A gyerekeknek játszótárs is kell. Ha gyermekünk szégyenlős, netán visszahúzódó, segítsünk neki más nyaraló gyerekkel összebarátkozni. Mi sem könnyebb ennél: barátkozzunk mi a hasonló korú gyermekek szüleivel. Egy régi hobbi űzése vagy belekóstolás egy újba nagyszerű lehetőség az ismerkedésre, barátok szerzésére.

6.      Vigyünk magunkkal néhány kedves otthoni játékot. A kisebbeket néha felzaklatja az idegen környezet. Néhány megszokott otthoni tárgy, például takaró vagy puha játék megnyugtathatja őket. Nyaralás alatt is érdemes ragaszkodnunk a gyerekek megszokott étkezési, fürdetési, esti lefekvési szokásaihoz és időpontjához. Ezek felborítása könnyen oda vezethet, hogy  kialvatlan, morcos csemeték hadakoznak mérges és fáradt szüleikkel. Jó ha kéznél van néhány könyv és játék a nap izgalmainak levezetésére.

7.      Legyenek reális elvárásaink. Ne cipeljük magunkkal a gyerekeket olyan programokra, melyek nem érdeklik őket. És legyenek reális elvárásaink gyermekeink viselkedésével kapcsolatban. Minden bizonnyal izgatottak lesznek, zajongani fognak, elszalad majd velük a szekér. Fontos, hogy ne gabalyodjunk vitába párunkkal a gyerekek fegyelmezésével kapcsolatban. Nyaraláskor ezt tanácsos ráhagyni arra a szülőre, aki általában előírja és betartatja a szabályokat.

8.      A felnőtteknek is szükségük van kikapcsolódásra. Legyen kéznél elegendő játék és eszköz a gyerekek szórakoztatására, figyelmük, aktivitási igényük lekötésére. A gyerekeket akkor is le kell kötni amikor a felnőttek lazítanak. A könyvek, magazinok, játékok és társasjátékok megfelelő mennyiségben legyenek kéznél. A kézben tartható számítógépes játékok pedig a gyermekek számára unalmas hosszabb utazások esetében is kitűnő szolgálatot tesznek.

9.      Még indulás előtt osszuk szét a családi feladatokat. Ez különösen fontos ha az önellátó nyaralási forma mellett döntünk. Döntsük el, hogy mikor ki főz, takarít, mos, tereget, vagy csomagol piknikebédet. Készítsünk feladat és időbeosztást a nyaralás teljes időtartamára és lehetőleg tervezzünk úgy, hogy ne kelljen mindig főznünk.

Ne ringassuk magunkat a családi nyaralási idill illúziójába. Törekedjünk inkább az egyszerűségre, próbáljunk türelmesek lenni, és ne feledjük Murphy törvényét a gyerekekkel együtt való utazásról: bármi, ami megtörténhet, az meg is történik. Várjuk csak ki.

____________

Biztosítási termékek – Optimális biztonság minden élethelyzetben

Biztonságérzetünk életminőségünk alapköve. Rohanó életünk viszont rengeteg kockázatot rejt magában, melyeket nehezen tudunk elkerülni. A régóta tervezett nyaralást nagyon gyorsan beárnyékolhatják beláthatatlan események mint pl. baleset vagy betegség – és a csalódottság gyakran magas költségekkel párosul. Autónk cserbenhagyhat úton egy fontos üzleti partnerhez. Egy kórházi tartózkodás után segítségre lehet szükségünk a mindennapi életben.

Hektikus napjaink problémás helyzetei sokfélék- tanácsos időben gondoskodni optimális védelemről. Utasbiztosítás kötése tehát az utazás előkészítésének egy fontos része.  Mint évtizedes tapasztalattal rendelkező biztosítótársaság a Mondial Assistance tökéletes biztonságot nyújt Önnek- az Ön igényeire szabott biztosítási megoldásokat minden élethelyzetre. És ezt ésszerű, alacsony árakon. Mi biztosítjuk, hogy ügyfeleink stresszmentesen utazzanak, és ha egyszer mégis valami történne, bürokráciamentes és gyors segítségben részesüljenek. A Mondial Assistance széleskörű szolgáltató: többet kínálunk, mint egy átlagos biztosítás. Átfogó szolgáltatási portfóliónk  igazodik a folyamatosan változó utazási szokásokhoz és azok igényeihez: egy magyarországi hosszú hétvégéhez vagy a világ legtávolabbi pontjára való utazáshoz is meg fogja találni az Ön számára legkedvezőbb ajánlatot.

A Mondial Assistance biztosítási termékei

Családi Őrangyal

A nagy nyári közös utazásokhoz a Mondial Assistance egyedülálló családi csomagokat kínál 2 felnőtt és maximum 5 gyermek részére (a rokonsági foktól függetlenül):

•          7 személy együttes biztosítása egy kötvényben

•          kötvénykötés szenior felár nélkül

•          kötvénykötés az életkor behatárolása nélkül

Nagyszerű biztosítási forma ez tehát baráti társaságok, patchwork-családok részére is. A Mondial Assistance biztosítási termékeinél a gyermek18 éves koráig számít gyermeknek. A legtöbb biztosító társaságnál legfeljebb 14 vagy 16 éves korig. Az Őrangyal fedezeteinél vannak egyénre és vannak családra szóló fedezetek. A gyógyíttatási költség például családi fedezet, ami egy családi csomag esetében ez 130 millió forintot jelent. A poggyászbiztosítás esetében pedig 800.000 forintot családonként. De ha például a családon belül rokkantság vagy baleseti halál következik be, akkor az egyéni térítés érvényes arra az egy személyre, akivel ez történt. A családi csomag egy igen kedvező lehetőség, még a nagyszülők is beleférnek, hiszen a Mondial Assistance-nál nincsen szenior felár, nincs korhatárhoz kötve a biztosítás kötése.

Autó-Asszisztencia (Önrész nélkül)

Az Autó-Asszisztencia terméket ajánljuk mindazon ügyfelünknek, akik autóval kelnek útra a nyaraláshoz, Európán belül. Ez az önrész nélküli biztosítási termékünk megköthető akár önállóan, akár az Őrangyal utasbiztosításhoz kapcsolódva. Szintén  legalább egy nappal az utazás előtt meg kell kötni  maximum kilenc férőhelyes és maximum tízéves személygépjárművekre. Ez a termék belföldön is fedezeteket nyújt, a lakóhelytől 50 km-re a gépjármű meghibásodása, baleset vagy járműlopás esetén.

A szolgáltatás igénybevételéhez minden esetben szükséges, hogy haladéktalanul értesítsék a Mondial Assistance 24 órás segélykérő telefonközpontját, hiszen ők fognak intézkedni és minden szükséges teendőt megszervezni.

Nyáron igen népszerűek az egyhetes időtartamú autós külföldi nyaralóutak. Ehhez kínáljuk a nyolcnapos Autó-Asszisztencia biztosításunkat, melynek díja autóként (és nem személyenként) 1.990 Ft. Indulás előtt kösse meg utasbiztosítását! Még egy utolsó pillanatban eldöntött utazás esetén se feledkezzen meg  róla, hogy önmaga és szerettei biztonságáról gondoskodjon! Autó-Asszisztencia biztosítást partnereinknél köthet. Honlapunkról letölthetik legfrissebb, többszáz partnert felsoroló listánkat, melyből tetszés szerint válogathatnak. Hamarosan  az Autós asszisztencia biztosítást is meg lehet majd a Mondial Assistance Magyarország online foglalórendszerén keresztül kötni. Erről majd a HírAngyal aktuális számában, illetve Facebook oldalunkon adunk tájékoztatást.

A biztosított a Mondial Assistance 24 órás segélykérő telefonközponton keresztül kérhet segítséget baleset, meghibásodás vagy járműlopás esetében.

____________

Elő a bőrönddel: Çe?me – az Égei-tenger rejtett gyöngyszeme

Törökország legnyugatibb pontján, a zsibongó turistaparadicsom Izmirtől 80 km-re, a görögországi Chiosz szigetével átellenben csalogat bennünket Çe?me, a kedvelt bár kevésbé felkapott üdülővároska, mely nem csak lazulós tengerparti nyaralásra csábít, hanem, a vállalkozóbb szellemű utazót akár földközi-tengeri körutazásra is.

A Földközi-tenger egymáshoz közel fekvő kikötővárosait számtalan hajó-, és kompjárat köti össze, így Çe?mé-ből akár néhány óra alatt átruccanhatunk  Görögországba (Patras, Igoumenitsa). Valamivel hosszabb hajókázással elkalandozhatunk akár Horvátországba és Olaszországba is.  A kompok (motorcsónakok és szárnyashajók) legalább hat görög szigetről startolnak mintegy tíz törökországi kikötő felé. A legforgalmasabb és legkényelmesebb török kikötők Bodrum, Marmaris, Ku?adası és Çe?me, míg a görög oldalon Rodosz, Kos, Szamosz és Chiosz. Isztambulba bármilyen közlekedési eszközzel el lehet jutni. Onnan földön, vizen, vagy levegőben lehet Çe?mé-be eljutni. Izmirbe, ahol a legközelebbi nemzetközi repülőtér található közvetlenül is berepülhetünk charter, fapados vagy kereskedelmi légitársaságok járataival. Az internet kitűnő lehetőséget nyújt az útvonalak és a közlekedési eszközök kiválasztásához, s az útvonal megtervezése önmagában is izgalmas élmény.

Çe?me, mely nevét számtalan forrásáról és oszmán szökőkútjainak sokaságáról kapta a hagyományos tengerparti nyaralás szerelmeseinek is csodálatos élménnyel szolgál. Népszerű jacht- és kompkikötő, vitorlásparadicsom, többek közt a természetes hőforrásnak is köszönheti ismertségét. A tengeri fövény, fehéren ragyogó strandok, a kristálytiszta víz, az ókori kultúra, a török hagyomány és modernitás sajátos elegye különleges hangulattal varázsolja el az idelátogatót. A széljárás pedig egyenesen szörfparadicsommá teszi Çe?mé-t. Ha ősi romokat szeretnénk látni feltétlenül érdemes kirándulást tenni a közelben lévő Efeszosz ősi városába, a világ egyik legnagyobb épségben megmaradt óvárosába, valamint a tartományi központba, az Égei-tenger gyöngyeként is ismert Izmirbe.

Indulás előtt pedig kösse meg utasbiztosítását! Még egy utolsó pillanatban eldöntött utazás esetén se feledkezzen meg  róla, hogy önmaga és szerettei biztonságáról gondoskodjon!

A Mondial Assistance termékei közül ajánlunk egy nyolcnapos Őrangyal biztosítást, melynek európai egyéni díja 4.090 Ft, családi díja összesen hét főre – két felnőtt és öt 18 éves kor alatt gyermek részére rokonsági foktól függetlenül – 10.490 Ft.

____________

Érdekességek a nagyvilágból:Velencei Redentore Fesztivál (2011. július 16-17.)

A Redentore egy hihetetlenül népszerű fesztivál, amely a velencei ünnepi hagyományokhoz híven a szent és a profán különleges elegye. A Redentore Fesztivál a velenceiek egyik legbecsesebb ünnepe: kegyeletes és örömteli emlékezés minden év július harmadik szombatján az 1575-ös pestisjávány – Velence történelmének egyik legpusztítóbb járványa – elmúlásának évfordulójára.

A nyaralási csúcsszezonban a HírAngyal igyekszik olyan Magyarországhoz viszonylag közeli érdekes eseményekről, élménylehetőségekről is tudósítani, amelyekre akár nyaralóhelyünkről  átrándulhatunk, de egy hosszú hétvégére vagy néhány napra akár még Magyarországról is leruccanhatunk.

A Redentore Velence egyik legfontosabb fesztiválja – vallási körmenet, gigantikus tűzijáték és elbűvölő gondola futam teszi igazán felejthetetlenné. A fesztivál különleges templomi rendezvényeket, regattákat, színes felvonulásokat, valamint zenei előadásokat és egy látványos tűzijátékot is kínál.

A Rendentore Fesztivál azért különösen népszerű a velenceiek körében mivel egy vallásos témát ötvöz egy, a látogatók ezreit vonzó látványos ünnepléssel. Szombat este a Szent Márk-medence ad otthont egy szédületes tüzijátéknak, amely színek és árnyak színpompás kavalkádjával borítja fényárba a város kupoláit és tornyait. A többévszázados hagyományhoz híven alkonyatkor léggömbökkel és színes lampionokkal feldíszített kis hajók, bárkák és tutajok sokasága özönli el a Szent Márk-öblöt és a Giudecca-csatornát. Majd egymás mellett lehorgonyoznak és mindenki hozzálát a hagyományos velencei specialitásokból álló pazar vacsora élvezetes elfogyasztásához, miközben a 11.30-kor kezdődő  és jócskán éjfél után véget érő tűzijátékra várakoznak.

A Redentore Fesztivál hagyománya 1577-ig nyúlik vissza. Ekkor ünnepelték meg először, hogy Velencében véget ért a rettenetes pestisjárvány. Az Il Redentoré-t, a Megváltás templomát, mely Andrea Palladio észak-itáliai építész nevéhez fűződik Velence szintén  hálából építtette. A Giudecca-szigeten épült templomot a fesztivál alatt a zarándokok ma is felkereshetik egy megkapó 330 méteres ponton-hídon át megközelítve. A „Redentore” ünneplésekhez ünnepélyes vallási és körmenet is tartozik. Az ünnepi hétvége számos, a „Voga alla Veneta”evezős szezon részeként szervezett gondola versennyel ér véget.

____________

Hogyan segíthetünk?  A Mondial Assistance Ügyfélszolgálata válaszol

Havonta jelentkező rovatunkkal  partnereink és végügyfeleink gyakran feltett kérdéseire válaszolunk. Aktuális kérdéseit a Mondial Assistance Magyarország Facebook oldalán teheti fel, ahol ügyfélszolgálatos munkatársaink 24 órán belül válaszolnak.

Kérdés: Köthetünk családi biztosítást, ha a barátnőmmel és annak gyermekével megyünk nyaralni?

Válasz: Igen, köthetnek. Családi biztosításunk rokonsági foktól függetlenül vásárolható. Egy kötvényen maximálisan két felnőtt és 5 gyermek (18 év alatti) biztosítható.

Kérdés: Ha a nagyszülőknek szeretnék biztosítást kötni, akkor hány éves kortól van felár?

Válasz: A Mondial Assistance biztosításainál nincs időskori felár.

Kérdés: Amennyiben a férjem és a magam részére megkötöm az útlemondási biztosítást, akkor gyermekünk betegsége esetén – ő nem utazik velünk – is visszamondhatjuk az utat?

Válasz: Igen, az útlemondási  biztosítás feltételei lehetővé teszik, hogy az első ági rokonok betegsége, balesete miatt is lemondhatják útjukat.

Kérdés: A feleségem kettős állampolgár. Ha a családját szeretnénk saját hazájában meglátogatni, akkor hogyan köthető utasbiztosítás?

Válasz: Mivel az utasbiztosítás csak külföldön, illetve a lakhely szerinti állam területén kívül érvényes,  így csak Ön tud a célországba utasbiztosítást kötni.  Mivel a felesége ott is állampolgár, neki ott a helyi biztosító társasággal kell felvenni a kapcsolatot, mert az utasok abba az országba nem köthetnek utasbiztosítást, ahol állampolgársággal rendelkeznek.

____________

A Mondial Assistance hírlevelére a www.mondial-assistance.hu honlap főoldalán iratkozhat fel.

A Mondial Assistance hírleveléről való leiratkozási szándékát kérjük emailben küldje el az ugyfelszolgalat@mondial-assistance.at címre (levél tárgya: leiratkozás)

Impresszum:

kiadó és terjesztő: AGA INTERNATIONAL S.A.

1120 Wien, Pottendorferstrasse 25-27.

Mi jár a fejedben?

best essay on terrorism order school papers online persuasive speech on organ donation helping with homework pay someone to write essay uk