Férfi agy, női agy!

Van–e különbség? Hajaj! De még mennyi. Azt hiszem, ezt nem kell ecsetelni. Arról viszont már lehetne mesélni, melyik, hogyan működik, mindezt érthetően, kertelés nélkül, mind két nem számára. Nemrég sokat gondolkodtam ezen, és lám feltaláltam a forró vizet, amit szerintem a többség valósnak fog ítélni. A számítógépet veszem alapul, ez tökéletes a példához.

Adott egy férfi agy.

Rendelkezik sok-sok programmal, amik nincsenek egymással kapcsolatban, sőt nem is tudnak egymásról. Minden egyes intéznivalónál kinyit egy programot. PL: kávéfőzés. Kinyitja a kávéfőző programot, és azzal dolgozik. Viszont nem képes egyszerre több programot megnyitni, így mindig csak az adott fut. Aztán becsukja, jöhet a következő. Ha esetleg bármi hiba csúszna be, nem képes törölni a régit, legközelebb is hibás programot fog futtatni, nem tudja javítani a már meglévőt. Ha valamit nem akar, hiába programozzuk, nem indítja el a programot, sőt le akar tiltani minket a felhasználói köréből. Nincs töredezettség-mentesítője, nem is ismeri azt a szót, hogy rend. A Winchestere 60%-át a szex nevű fájl uralja! Tulajdonképp ez az operációs rendszere. Enélkül nullának érzi magát és el sem indul. A többibe bezsúfolja a pénzt, a családot, autót, hobbit, haverokat. A lomtárja kicsi, és elsőgenerációs. Minden egyes családi perpatvart, veszekedést, külön dossziéba csomagol, majd zsupsz, be a lomtárba, ahol aztán elkallódnak, sőt esetenként teljesen felszívódnak és elfelejtődnek. Beszélgetések alatt, csak darabonként képes kibontani azokat, és néha nem is tudja még mennyi dosszié van még ennek a háta mögött. Mivel ez a program csak akkor fut, ha használja, képes teljesen megfeledkezve a családi problémákról, önfeledten sörözni a haverokkal. Tűzfala erős, csak a számára fontos információkat engedi át, a többit spamként kezeli, és törli. Mivel nem képes egyszerre több programot indítani, ritkán fagy le. Megbízható, bár nem gyors gép, egy két hibáját kivéve mindenkinek csak ajánlani tudom, elég könnyen kezelhető.

Adott a női agy.

Minden tennivalójának megvan a saját programja. Minden program összeköttetésben áll egymással. Egyszerre több programot is elindíthatunk rajta, akár egyidőben is. Bizonyos programokat más alkalmazások felülbírálhatják. Például, a gyerek lefektetése időben, fontosabb, mint egy jó beszélgetés a barátokkal. Meglepően hatékony, és nagyon erős processzora révén hallatlan gyors, és pontos. Winchestere 95%-át a család teszi ki. A többibe belezsúfolja a kertet, a takarítást, a mosást, a macskát, a főzést, a varrást, a tanulást, a barátnőit, a hobbiját, az olvasást, a zenehallgatást, a sminkelést, a vasalást, a csekkeket, a vásárlást, a szexet, és magát. Állandóan töredezettség-mentesít, szóval non-stop rámol, pakol. Könnyedén felülírja a régi programokat, nyitott, és azonnal frissít. Nagy hibája, hogy gyenge a tűzfala. Minden infót átenged, és minden érdekli. Nincs semmi, amit törölne, mindent elraktároz. Könnyen kap vírusokat és spameket, amik beágyazódnak, és kiírthatatlanok a programfájlok közül, mint pl. szorongás, félelem, ijedtség, aggodalom! Viszont a lomtára figyelemre méltó. Ez a program mindig fut. Sosem zárja be. Állandóan gyűjtöget belé, a legutolsó csúnya nézéstől, a legnagyobb kiabálásig, sértegetésig, mindent napra, percre, másodpercre megjegyez, és mindent egy mappába tesz. Viszont a kapacitása véges. Ilyenkor lefagy! Vagyis az asztalra csap, sír, zokog, sipákol, jajong, letargikus lesz és depressziós. Nem akarja elindítani az alkalmazásait. Percre pontosan felsorolja a sérelmeit, amiket a férfi agy már réges régen elfelejtett. Állandóan beszélni akar róla, és fejtegetni a megfejthetetlent. Ezek után újraindítja magát, és megy megint minden, míg lomtára újra tele nem lesz. Nos, kezdőknek nem ajánlom. Érzékeny kifinomult gépezet, ami megfelelő karbantartás mellett, kellő figyelmet fordítva a lomtárra, hatékony és precíz. Rendszeres vírusirtást igényel, amit pár kedves szóval, nyugtatgatással könnyen elindíthatunk rajta. Így elkerülhető a sűrű lefagyodozás, és nem utolsó sorban a lomtár is lassabban telik meg. Ajánlom minden kedves férfiagynak, aki hajlandó egy-két frissítésen átesni, és nyitott az új alkalmazásokra.

Hát ennyi. Erre jutottam! Végszóként: Senkit nem akarok megsérteni! „ Akinek nem inge, ne vegye magára.”

Maradok tisztelettel,

Orosz Viktória Ágnes!

Hozzászólások

 1. Bosnyák Áron says:

  Kedves Viktória!

  Jópofa írás, köszönjük!

  Egyetlen egy hozzászólásom van: a férfi agyban a processzor szupergyors és szupererős, de memória nyista, ahogyan írtad is, a női agyban a processzor lassú, elvault, de a memória (és a merevlemez kapacitása) korlátlan.

  A férfi agy mindent felfog azonnal, képes azonnal dönteni, felelőtlenül is, a következmények átgondolása nélkül is, és nem szeret memorizálni. A női agy lassú, mert mindent megfontol, ezért kevés a női pilóta, forma 1 versenyző, vagy gyilkos, és a sok memóriával ti nők végzitek az egyetemeket jobb átlaggal.

  Szerintem.

  Üdvözlettel:
  Bosnyák Áron

 2. Orosz Viktória Ágnes says:

  Kedves Áron!

  Az első bekezdésedre a válaszom.:

  Oké, nem annyira lassú a procitok, de nem elég erős. Nem képes több alkalmazást egyidejűleg elindítani. A női agy így dolgozik,: Miközben az ebédet kevergeti, fél szemmel a gyereket figyeli, ball kezével a morzsákat csipegeti a kölyök után, jobb kezében a telefonon beszélget a barátnőjével, hogy mi lesz a holnapi programja, közben fülel, mikor halja meg a férje jól ismert autójának a hangját, e-közben folyamatosan rámol a mosogatógépbe, automatikusan üdítőt készít a gyereknek, mert látja, hogy az mindjárt végez a reggelivel, és ezt fogja kérni. Ha ezt egy lassú proci képes kivitelezni, én megeszem a kalapom.

  Második bekezdésre a válaszom.:

  Az első két mondat belőle hibátlan! A vezetéssel kapcsolatban meg, valóban meggondoltabbak vagyunk, és sokat totojázunk. Elképzelhető, hogy ezért nem vagyunk profi vezetők. Azt azonban leszögezném, a halálos autóbalesetek, 80%-át férfiak okozzák. A nőkre a koccanásos balesetek a jellemzők! Ezek után remélem, nem sértődik meg senki, de szívesebben tartok a csajokkal! A gyilkosokkal kapcsolatban sem vagyok biztos. Biztos hallottad már a, nők nem hívei az erőszaknak. Inkább választják a jól kitervelt, agyafúrt gyilkosságot. Sokkal kegyetlenebbek, mint egy férfi. Nem igen ismerik a kompromisszumot, és eltántoríthatatlanok. Leginkább a mérgezés a fő profiljuk. Az alantas, kegyetlen, és hatékony. Nem utolsó sorban, hosszan tartó szenvedést okoz! Olvastam olyan falvakról, ahol a nők kiirtották a férfiakat. Szépen sorban mérgezték őket, egyiket a másik után.
  További szép estét, Viki!

Mi jár a fejedben?

assignment writing help uk article rewriting services creative writing websites for students thesis writing help uk do my homework for cash