Elhallgatták előlünk vagy…?

Szentgyörgyi Albert neve mindenkinek ismerősen cseng, ha a C-vitaminra gondolunk, de valójában mi is volt az első felfedezése tisztelt honfitársunknak?

Először Nobel-díjas tudósunk, Dr. Szentgyörgyi Albert írta le még 1936-ban a szőlőmag emberi szervezetre kifejtett kedvező hatását. Ő mondta ki azt is először, hogy a szőlőmag tartalmazza valószínűleg a legtöbb természetes antioxidánst.

Nobel díjas tudósunk a 30-as években piros szőlő és szőlőmaggal kapcsolatos kutatásokat végzett, amikor rájött a lényegre: a szőlő és a magja egy fantasztikusan erős természetes immunerősítő és antioxidáns. Sajnos az akkori gépek nem tudták megőrölni (mikróőrlés) a szőlőmagot, így ezt a kutatását félre kellett tennie egy rövid 40 évre.

Mégis, miért nem hallunk erről a fantasztikus termékről?

Talán mert túl jó a hatása (18x erősebb a C-vitaminnál és 50x erősebb antioxidáns az E-vitaminnál), talán mert hő hatására sem megy benne tönkre a hatóanyag, talán mert jobb importálni növényeket a titokzatos Amazóniából, vagy esetleg mert nem akarják egyesek, hogy ilyen egészséges dolog legyen a kezünkben. Ezt Önök döntsék el! Ez Magyar termék és felfedezés!
A szőlőmag mikroőrleményben levő polifenolok antioxidáns hatásuknak köszönhetően hozzájárulnak a szervezetünkben zajló káros oxidatív folyamatok gátlásához.


A szőlőmag őrlemény hatása, összetétele

Számos kutató olyan anyagot keres, mely elpusztítja a daganatos sejteket, ugyanakkor ez egészségesekben nem tesz kárt. Ilyen szempontból a jövőre nézve a szőlőmag kivonat igencsak ígéretes választásnak tűnik.

A szőlőmag őrlemény segít semlegesíteni a szervezetőnkben termelődő szabadgyököket, a nagy töménységben jelen lévő polifenol vegyületek segítségével, melyek antioxidáns hatása a C és E-vitaminnál húszszor erősebb.

A szőlőmag őrlemény ajánlott fizikai munkát végzőknek sportolóknak, az erős érrendszer kiépítésére, az ízületek védelmére, az anabolizmus serkentésére.
A városokban élőknek, a napi 8 órát irodában dolgozóknak ajánlott a stressz ellensúlyozására, a stressz tűrő képesség fokozásához, a szabadgyökök lekötésén keresztül.

A szőlőmag őrlemény fogyasztható krónikus ízületi bántalmakra, gyulladás gátló hatása okán, hölgyeknek, változókori panaszokra, uraknak prosztatájuk védelmében. Külsőleg alkalmazva a szőlőmag őrlemény keverhető pakolásokba, ránctalanító és kisimító hatása miatt. A szőlőmag őrlemény bőrre kifejtett pozitív hatása, rugalmassá teszi a bőrt, érvényesül akkor is ha elfogyasztjuk, mivel stabilizálja a kollagént és az elasztint.

Fiataloknak is ajánlott a készítmény fogyasztása, élénkíti az agyműködést, erősíti az immunrendszert. Időseknek a fogyasztása az érszűkület és az érelmeszesedés megelőzése céljából hasznos.

A készítmény ajánlott továbbá keringési problémák megelőzésére, az allergiák tüneteinek enyhítésére illetve a koleszterinszint beállításához egyaránt. Segíthet az ízületek egészségének megtartásában, csökkentheti a gyulladásokat.

A Viniseera Szőlőmag mikro őrlemény, az OÉTI engedély alapján táplálék kiegészítőnek számít.

A hematológiai eredetű rákbetegségeknek, mint a leukémia, a limfóma, a mielóma tudható be 2006-ban több mint 100 ezer rákos eset, melyből 54.000 halálos kimenetelű volt. Ez a ráktípus a negyedik leggyakoribb daganat fajta az USA-ban.
Egy amerikai orvos Shi professzor és kollégái gyümölcsökben előforduló, proantocianidinként ismert vegyületeket vizsgáltak, melyek fokozzák a rákmegelőző hatást. Shi kutatásai igazolták, hogy például az almahéj kivonat tartalmazza ezeket az antioxidáns hatású flavonoidokat, melyek különféle ráksejt állományokban károsodást váltanak ki, míg az egészséges sejtekben nem.

Shi kutatásai és egyéb tanulmányok eredményei is igazolták, hogy a szőlőmag kivonat a mell tumort patkányokban, illetve a bőrrákot egerekben csökkenti. Shi szőlőmag kivonattal a leukémiás sejteket kezelte szőlőmag kivonattal, különféle dózisokat alkalmazva, amikor az egyik magasabb dózis esetében jelentkezett a rákos sejtek önpusztítást kiváltó hatása.

A szőlőmag őrlemény por állagú, olyan az íze, mint a friss szőlőmagnak. Kicsit kesernyés, de nincs sem savanyú, sem erjedt íze, mivel friss szőlőből készül.

Fogyasztási javaslat: Napi 3-5 g, 1 adagolókanállal.
Fogyasztási módok: meleg teába, joghurtba keverve, 3-5%-ban lisztet helyettesítve süteménybe, kenyérbe sütve, kozmetikai pakolásba keverve.

Figyelem! Véralvadásgátló gyógyszerekkel nem ajánlott együtt fogyasztani!


Maga a termék több kiszerelésben és összetételben kapható:


VINISEERA®

150, 250 gr

Szőlőmag mikroőrlemény étrend-kiegészítő.

Természetes antioxidáns 150 grammos kiszerelésben.

A szőlőmagban található polifenolos alkotórészek elősegíthetik a sejtek védelmét a szabadgyökök okozta károsító hatásokkal szemben. A szőlőmag mikroőrleményben levő polifenolok antioxidáns hatásuknak köszönhetően hozzájárulnak a szervezetünkben zajló káros oxidatív folyamatok gátlásához.

A VINISEERA szőlőmag mikroőrlemény átlagos összpolifenol tartalma: 3000mg/100 g.

A szőlőmag mikroőrleményben koncentráltabban található meg minden antioxidáns vegyület, ami a szőlőben, vörös borban is jelen van. Közel 2000 féle antioxidánst, polifenolt tartalmaz. Legismertebb összetevői: rutin, kaempferol, kvercetin, rezveratrol, katechin, epicatechin, antocianidok, P1, P2, B1, B2, B3 stb. A mikroőrlési eljárásnak köszönhetően egy szőlőmag felülete kiterítve kb. fél m² lenne. A nagy felület teszi lehetővé, hogy a benne levő polifenolok közel 100 %-ban felszívódnak szervezetünkben. Javasolt napi bevitel: 3-5 g/nap, 1 adagolókanállal.

Fogyasztási javaslat: Meleg teába, joghurtba keverve, 3-5%-ban lisztet helyettesítve süteménybe, kenyérbe sütve, kozmetikai pakolásba keverve.

OÉTI notifikációs szám: 6286/2009


VINISEERA® Plusz

Kékszőlőmag és -héj mikroőrlemény keveréke étrend-kiegészítő.

Természetes antioxidáns 150 grammos kiszerelésben.

A szőlőmagban található polifenolos alkotórészek elősegíthetik a sejtek védelmét a szabadgyökök okozta károsító hatásokkal szemben. A szőlőmag mikroőrleményben levő polifenolok antioxidáns hatásuknak köszönhetően hozzájárulnak a szervezetünkben zajló káros oxidatív folyamatok gátlásához.

A VINISEERA Plusz átlagos összpolifenol tartalma: 4500mg/100 g.

Rezveratrol tartalma: 0,16 mg/napi adag.

Ez a készítmény meghatározott mennyiségben tartalmaz szőlő gyümölcshéj (nem törköly) mikroőrleményt, melyet különleges eljárással – vegyi anyagok nélkül – állítunk elő és keverünk a szőlőmag mikroőrleményhez. Ennek eredményeként a VINISEERA Plusz étrend-kiegészítő hatóanyagtartalma lényegesen meghaladja a tiszta szőlőmag mikroőrleményét. A VINISEERA Pluszban koncentráltabban található meg minden antioxidáns vegyület, ami a szőlőben, vörös borban is jelen van. Közel 2000 féle antioxidánst, polifenolt tartalmaz. Legismertebb összetevői: rutin, kaempferol, kvercetin, rezveratrol, katechin, epicatechin, antocianidok, P1, P2, B1, B2, B3 stb. A mikroőrlési eljárásnak köszönhetően egy szőlőmag felülete kiterítve kb. fél m2 lenne. A nagy felület teszi lehetővé, hogy a benne levő polifenolok közel 100 %-ban felszívódnak szervezetünkben.

Javasolt napi adag: 4 g/nap, azaz 1 adagolókanál. Meleg teába, joghurtba keverve fogyaszthatjuk, illetve 3-5%-ban lisztet helyettesítve süteménybe, kenyérbe sütve, kozmetikai pakolásba keverve is alkalmazhatjuk. Amennyiben itlalba keverjük, először a mikroőrleményt tegyük a pohárba, majd néhány csepp folyadékot öntsünk rá, keverjük krémesre, higítás után fogyasztható.

OÉTI notifikációs szám: 7179/2010


További kérdésekre bővebb információt a hozzászólások rovatunkban kaphatnak.

A Családi Pénzmagazin olvasóinak vásárlási kedvezményt biztosítunk!

Mi jár a fejedben?

paper writer online writing an essay help write my college paper affortable personal college essay help do my term paper for me