Utazni jóval többet jelent mint világot látni…

Nagyjából 10 évvel ezelőtt jutottam arra az elhatározásra, hogy ideje elkezdeni felfedezni a világot. Kíváncsi voltam távoli országok természeti szépségeire, építészetükre, kultúrájukra és vallásaikra.

Hamarosan észrevettem, ha több időt töltök az átlagemberek életkörülményei között eltávolodva a turista ösvényektől és hotelektől akkor olyan dolgokat is látok amiket különben nem. Ezt persze mindenki tudja, nem találtam fel semmi újat. Más azonban tudni valamit és más átélni. Én bevállalom az utóbbit. A tapasztalás, érzékelés indította gondolkodás komplexebb és legfőképpen sokkal személyesebb.

Boldogságkeresésben vagyok. Hogyan? Mitől? Mikor? De hogyan lehet erre választ találni? Saját magam megismerése. Arra gondoltam ez fontos lehet hiszen valószínűleg mindenki számára mást jelent a boldogság, tudnom kell hát ki vagyok én.

Sajnos olyan egysíkú elfoglaltságban éljük az életünket, hogy nem is ismerjük magunkat. Fogalmunk sincs róla, hogy bizonyos helyzeteket hogyan kezelnénk, nem tudjuk mire vagyunk képesek.  A művi úton előállított bátorságpróbák adrenalinfüggőknek valók, az nem az én világom. Kizökkenni viszont a „biztonságot” nyújtó civilizációból… attól óva intenek „veszélyes” jelzővel. Elhatározás és bátorság! Ha nem húzunk falat a világ és közénk meglátjuk benne magunkat is. Sokkal több rejlik mindenkiben mint amit magáról gondol. Jó is rossz is.  Amit mindezzel „nyerünk” azt igazából nem lehet szavakba önteni ezért történeteim a kalandos részletekről szólnak. Ezek indítanak el újra és újra.

Általában kitűzök egy célpontot, de azon kívül semmi mást és hagyom magam sodródni az eseményekkel. Ha pedig az utazásnak vége, elönt egy hihetetlenül kellemes érzés. Hazatértem… de már megint egy kicsit másképpen.

Mi jár a fejedben?

masters thesis writing services what website will write a paper for you academic thesis hire someone to write my research paper business writing services