Páciensoktatási program felnőtt cukorbetegeknek

Sajtóközlemény
Együtt erősebbek vagyunk 2010–2011
Páciensoktatási program felnőtt cukorbetegeknek
www.diabetes.hu/oktatas

Az IDF felhívása alapján az „Alapítvány a cukorbetegekért” a Magyar Diabetes Társaság (MDT) szakmai támogatásával kétéves páciensoktatási lehetőséget kínál az ország cukorbetegeinek és szervezeteiknek. Célja, a korszerű, szakmai alapokon nyugvó páciensoktatás a felnőtt cukorbetegeknek és közösségeiknek.

A program a Magyar Diabetes Társaság XX. Jubileumi Kongresszusa előtti Civil Fórumon, 2010. április 22-én került bemutatásra. A szakmai programban az MDT betegoktatásban jártas szakemberei tartanak rövid előadásokat, amelyek rögzített változata és a hozzájuk tartozó ábrák  a www.diabetes.hu/oktatas/eloadasok oldalon folyamatosan elérhetők. Az előadások szerkesztett változatai a Diabetes betegtájékoztató lapban is megjelennek. Minden előadáshoz rövid teszt is tartozik, amit akár az interneten www.diabetes.hu/oktatas/tesztek , akár a Diabetes lapban lehetőség van kitölteni. A vállalkozó kedvűek a teszteken keresztül lemérhetik, hogy mennyire sikerült megérteniük, feldolgozniuk az adott témát. Amennyiben bármelyik témával kapcsolatban kérdése van, azt felteheti a fórumon keresztül, és szakértőnk hamarosan válaszol.
Az oktatáshoz, illetve a tesztekhez kapcsolódóan játékot hirdettünk egyéni és csoportos (klubok, egyesületek) részvételi lehetőséggel. Mindkét kategóriában az év folyamán a legjobb eredményt elérők értékes jutalomban részesülnek.
A programról részletes tájékoztatást kaphatnak személyesen a Diabétesz Világnaphoz kapcsolódó  következő rendezvényeken:

2010. november 6. – Diabétesz Világnap  Helyszín. Budapest (SOTE)
2010. november 13. – Diabétesz Világnap Helyszín: Szentes (Művelődési és Ifjúsági Ház)
2010. november 14. – Egy Csepp Világnap Helyszín: Budapest (SYMA csarnok)
2010. november 20. – Diabétesz Világnap Helyszín: Kaposvár (Városi Sportcsarnok)
2010. november 26-28. – Nyugdíjas Expo Helyszín: Budapest (SYMA csarnok)
Lázár Virág
Tudomány Kiadó Kft.
1146 Budapest, Hermina út 57-59.
Tel.: 273-2840
Fax: 384-5399
Mobil: 20/518-3581
E-mail: lazarv@tudomany-kiado.hu

Mi jár a fejedben?

admission essay writing services help with college essays how to get good at writing essays help with writing a paper for college 10 dollar per page research papers