Kedvezményes törlesztési árfolyam az AXA Banknál

Pénzintézeteink új szolgáltatásként a törlesztési nap esedékessége előtt  4-5 nappal figyelmeztetnek,mekkora összeg lesz  a várható aktuális törlesztőrészlet.  Mondanom sem kell, az utóbbi időben engem is sokkolt az egyre növekvő összeg. Jelzáloghitelem törlesztésének az esedékessége negyedikére esik, ezért általában a kedvesen figyelmeztető sms már 26.-a körül megérkezik.Mondanom sem kell, mekkora meglepetést okozott a bank,  amikor  azt közölte, nem 209 forinton, hanem  195 forintos kedvezményes törlesztési árfolyamon várja az aktuális befizetésemet, s 2011 január 2.-ig további  kedvezményeket kapok.

Hogy is van ez? Azonnal felkerestem a bank honlapját – www.axabank.hu – s ezúton közzéteszem a tájékoztatót, melyben a pontos részletekről olvashatnak. Tény, hogy  az előző havi 75.000 forintról 63.000 forintra  csökkentet  az aktuális törlesztőrész.  Kérem olvassák figyelmesen!

KEDVEZMÉNYES TÖRLESZTÉSI ÁRFOLYAM FELTÉTELEI

AXA Bank Europe SA Magyarországi Fióktelepe 1138 Budapest, Váci út 135-139. Telefon: 06 40 30 30 30 E-mail: info.axa@axa.hu Web: www.axabank.hu Adószám: 22570903-2-41, Cégjegyzékszám: Cg. 01-17-000554

Jelen dokumentum a Lakossági Hitelezési Üzletszabályzat elválaszthatatlan részét képezi a kedvezmény ideje alatt.

A nemzetközi tőkepiaci folyamatok következtében a svájci frank jelentős erősödése miatt az AXA Bank Europe SA Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: AXA Bank) úgy döntött, hogy a svájci frank alapú lakossági jelzáloghitelt törlesztő Ügyfeleinek kedvezményes törlesztési árfolyamot nyújt.

A Kedvezményes törlesztési árfolyam időtartama

Az AXA Bank a kedvezményes CHF/HUF törlesztési árfolyamot határozott időtartamra, 2010. október 1. és 2011. január 2. napjáig esedékessé váló és teljesített törlesztések tekintetében biztosítja Ügyfelei részére.

A Kedvezményes törlesztési árfolyam alkalmazási köre

A Kedvezményes törlesztési árfolyamot az AXA Bank a svájci frank alapú jelzáloghitellel rendelkező Ügyfelei részére, a hitel havi forint törlesztő részleteinek svájci frankra történő konverziója esetén vállalja. A Kedvezményes törlesztési árfolyamot azon havi törlesztő részletek esetében biztosítja az AXA Bank, amelyek a Kedvezményes árfolyam jegyzési időtartama alatt kerülnek a – kölcsönszerződésben meghatározott számú -, forint hitelelszámolási számlán jóváírásra.

A Kedvezményes törlesztési árfolyam nem kerül alkalmazásra a lakossági ügyfelek előtörlesztései, partneri előtörlesztései, valamint a Lakossági Hitelezési Üzletszabályzat hatálya alá nem tartozó ügyfelek és gazdasági társaságok törlesztései (hitelkiváltás, és kombinált termékek esetén a pénzügyi intézményektől érkező jóváírások) körében, valamint nem vonatkozik a Lakossági Hitelezési Üzletszabályzat hatálya alá tartozó egyéb műveletekre.

A Kedvezményes törlesztési árfolyam mértéke

A Kedvezményes törlesztési árfolyam jegyzésére a többi törlesztési árfolyammal egyidejűleg kerül sor a következők szerint.

Ha az AXA Bank által hivatalosan közzétett svájci frank törlesztési árfolyama:

§ 195-210 Ft közé esik, akkor a kedvezményes törlesztési árfolyam: 195 forint;

§ 210 – 235 Ft közé esik, akkor a normál törlesztési árfolyamból 15 Ft kedvezményt biztosít az AXA Bank;

§ 235 Ft vagy annál magasabb, akkor a törlesztési árfolyam 220 forintban kerül maximalizálásra;

§ 195 Ft vagy annál alacsonyabb, akkor a normál törlesztési árfolyamon kell megfizetnie az Ügyfélnek a havi törlesztő részlet összegét.

A Kedvezményes törlesztési árfolyamra vonatkozó közlési és egyéb szerződéses kikötések

A Kedvezményes törlesztési árfolyam alkalmazását az AXA Bank a fentiek szerint meghatározott törlesztések körében egyoldalú kötelezettségként, önként vállalja azon kikötés mellett, hogy az csak a jelen tájékoztatóban rögzített határidő alatt és feltételek mellett kerül alkalmazásra, valamint az AXA Bank fenntartja a jogot arra, hogy a Kedvezményes törlesztési árfolyam jegyzésének és alkalmazásának megszüntetésére, illetve felfüggesztésére egyoldalúan, az érintett Ügyfelek előzetes tájékoztatása nélküli jogosult.

Az AXA Bank a felfüggesztés vagy megszűntetés tényét hivatalos honlapján teszi közzé. Amennyiben a Kedvezményes törlesztési árfolyam jegyzése felfüggesztésre, megszüntetésre kerül, a Kedvezményes törlesztési árfolyam a jegyzés napjáig elszámolt törlesztő részletek tekintetében marad érvényben.

A Kedvezményes törlesztési árfolyam felfüggesztése vagy alkalmazásának megszüntetése esetén az AXA Bank a továbbiakban a hivatalosan közzétett törlesztési árfolyamon végzi el a konverziót a fizetendő törlesztő részlet vonatkozásában.

A jelen tájékoztatóban foglalt határidő lejártakor a Kedvezményes törlesztési árfolyam alkalmazása automatikusan, minden egyéb tájékoztatási kötelezettség nélkül megszűnik.

Mi jár a fejedben?

written research papers to do online homework customer writing in 8 hours to do my homework sentence starters for essays