Együtt erősebbek vagyunk 2010–2011

Páciensoktatási program felnőtt cukorbetegeknek

Háttér: A Nemzetközi Diabetes Szövetség (IDF) határozata szerint a 2009-2013-as időszakban a Diabétesz Világnap témája a diabéteszoktatás és a megelőzés. A kampány célja, hogy felhívja a diabéteszgondozásban részt vevő valamennyi érintett figyelmét a cukorbetegség megértésére és a kockázat csökkentésének fontosságára. A cukorbetegek számára ez egy üzenet az edukáció fontosságáról. A kormányoknak felhívás, hogy hatékony stratégiákat és irányelveket léptessenek hatályba annak érdekében, hogy megelőzzék és kezeljék a cukorbetegséget. Az egészségügyi szakembereknek pedig felhívás, hogy fejlesszék ismereteiket és alkalmazzák a gyakorlatban a bizonyítékokon alapuló új kezelési irányelveket. A társadalom valamennyi tagja számára pedig lehetőség, hogy megismerjék a cukorbetegség súlyos következményeit, és megismerjék, hogyan előzhető meg vagy késleltethető a cukorbetegség és annak szövődményei.

A program célja: Korszerű, szakmai alapokon nyugvó páciensoktatási lehetőség nyújtása felnőtt cukorbetegeknek és közösségeiknek.

A program bevezetése: Az IDF felhívása alapján az „Alapítvány a cukorbetegekért” a Magyar Diabetes Társaság (MDT) szakmai támogatásával kétéves páciensoktatási lehetőséget kínál az ország cukorbetegeinek és szervezeteiknek. A programot a Magyar Diabetes Társaság XX. Jubileumi Kongresszusa előtti Civil Fórumon mutatta be.

Hiteles tudnivalók: A szakmai programban az MDT betegoktatásban jártas szakemberei tartanak rövid előadásokat, amelyek rögzített változata és a hozzájuk tartozó ábrák a www.diabetes.hu honlapon folyamatosan elérhetők. Az előadások szerkesztett változatai a Diabetes betegtájékoztató lapban is megjelennek. Minden előadáshoz rövid teszt is tartozik, amit akár az interneten, akár a Diabetes lapban lehetőség van kitölteni. A vállalkozó kedvűek a teszteken keresztül lemérhetik, hogy mennyire sikerült megérteniük, feldolgozniuk az adott témát. Amennyiben bármelyik témával kapcsolatban kérdés van, azt a fórumon keresztül feltehetik, és szakértőnk hamarosan válaszol.

Mi jár a fejedben?

assignment help uk expert assignment help good essay writing companies issa case study help write thesis