Szeretet, szerelem, család

Tiszteletem!

Orosz Viktória Ágnes vagyok, 31 éves, családi vállalkozásban dolgozom, mint biztonságtechnikus, van egy 3 éves tüneményes kisfiam, és egy nyugodt párkapcsolatom.

Egy, a  szívemnek kedves újságban olvastam erről a három szóról:” Szeretet, szerelem, család… A leírtak alapján, a TINTA könyvkiadó honlapján tették fel a kérdést,:”Önnek melyik a három legfontosabb magyar szó?” Első lett a “szeretet”, második a “szerelem”, harmadik a “család”.Engem megfogott ez a három szó. Nem hittem volna, hogy így szavaznak az emberek, rosszabbra számítottam. De íme, itt a cáfolat aminek nagyon örülök, ezért is választottam ezt a címet a blogomnak.

3 éve bele kellett tanulnom egy teljesen új szerepbe, az Anyaságba. Egyáltalán nem könnyű. Nekem legalábbis nem volt az. Munkám révén nap mint nap új embereket ismertem meg, aztán jött a terhesség, és azon vettem észre magam, hogy a szoba sarkait számolgatom. Szinte megszűnt minden  kommunikáció, ami eddig a fülembe zúdult.Időbe telt a feldolgozás. Büfiztetés, gyermek betegségek, védőoltás, hasfájósság, nevelés stb… mind-mind új dolgok, amik megváltoztatták az életemet!

Szeretem az embereket, a gyerekeket, a családot, az állatokat, a természetet,  nevetést,  a vezetés örömét, és nyitott vagyok a világra. Imádom a divatot, a játékot a kertben a fiammal, vagy este meginni egy pohár finom bort a férjemmel, elbeszélgetve konstatálva a napot. Kedvenc hobbim a kertészkedés, és minden héten át tudnám rendezni a lakást. Átlagos nőnek mondanám magam, átlagos problémákkal, és gondokkal, de rengeteg örömmel emlékkel, figyelemmel, és türelemmel felvértezve.

Mostani rohanó világunkban iszonyatos nyomás nehezedik ránk. Rohanunk a munkába,a boltba, a gyerekért az oviba, vasalunk, főzünk, takarítunk, meghallgatjuk a munkahelyi problémákat, befizetjük a csekkeket, és este megpróbáljuk vadmacskaként elkápráztatni a férjünket. Ez borzasztó sok! Jól esne néha csak trécselni , vagy csak ülni és semmit de semmit sem tenni.

Nem igazán találtak még  ki olyan témát, amihez nem tudtam volna hozzászólni. Kivéve a politikát! Mikor azt hallom, sőt látom, hogy családokat is képes ez a műfaj kettétépni, az elszomorít.Eddigi 31 évemet úgy éltem meg, mintha 41 lennék.Mondhatnám kissé koravén vagyok. Mindezt talán túlzott realitásomnak köszönhetem. Képes vagyok mindent tízszer végiggondolni.

Szeretem a vitákat. Az önfeledt, harmonikus, veszekedés nélküli vitákat. Segítenek a másik megértésében és megismerésében úgy, hogy közben nem tiporjuk halálra a másikat. Humorral fűszerezve, pedig maga a szórakozás.

Játszva kiismerni a másikat.Nos ezen játékok eredményeit osztanám meg Magukkal, valamint Önöket is játékra invitálva beszéltetni, megszólaltatni az esetleges témákkal kapcsolatban, Hiszen a szeretet, a szerelem, és a család , rengeteg témát foglal magában, és néha egy kívülálló jobban felméri az adott esetet, mint egy elfogult barát, vagy családtag.

Kevés ember kapható erre a játékra. Szerencsémre családomban nagy divat a demokrácia, így volt alkalmam elsajátítani a fortélyokat, és tapasztalatokra szert tenni. Viszont mivel nő vagyok, sok válasz hátterében felismerem a valós válaszok sziluettjét.

Hiszem, hogy sok beszélgetéssel, humoros vitákkal (nem elfajultakkal) ledönthető a “kínai Nagy Fal” a férfi és a nő között. Ha pedig van aki értelmezze, és hozzászóljon, akkor rajta! Rontani nem ronthat a dolgokon. Akár hogy forgatom a dolgokat, a nő, a férfi, és a család, szimbiózisban vannak egymással. Mint  Moha és  Páfrány.

Remélem gondolataim más elméket is megmozgat, így újabb információkkal bővülhetek én, és  kedves olvasóim is!

Maradok Tisztelettel, Orosz Viktória Ágnes!

Hozzászólások

 1. Orosz Lajosné says:

  Mindenkit szeretettel üdvözlök!
  A cikk írója fiatal, élete teljében lévő édesanya, és most kérek mindenkit, hogy hallgassa meg egy másik generáció véleményét is a témáról.
  Hatvan felé az öregkor küszöbén egy egészen más neveltetés után is a család, a családi szeretet és összetartozás a legfontosabb dolog nekem. Sok mindent átéltem már. Voltam kisdobos, úttörő, diák, munkás, értelmiségi,alkalmazott, főnök, munkanélküli és már 15 éve vállalkozó vagyok. Minden folyamatos változásban volt körülöttem, csak egyetlen dolog volt szilárd és állandó: a család. Így tudtam átélni minden rossz és váratlan dolgot amit az élet produkált. Tudtam, hogy van egy szeretett és tisztelt társam, a férjem akiben igazi párra találtam. Van két gyerekem és mi így négyen olyan erősek vagyunk, hogy nincs a földön semmi ami erősebb nálunk. Higgyék el kedves olvasók, hogy egy biztos háttér nélkül védtelenek vagyunk. A családban mindenkinek megvan a szerepe. Ez olyan mint egy jó színdarab. A szerepeket nem szabad felcserélni. Nincs szükség arra, hogy egy nő kazánkovács legyen. Legyen nő. Legyen anya, és tartsa össze a családot.Ha egy nőnek fontosabb a munkája mint a gyereke akkor gondolkozzon el rajta, hogy biztosan jó helyen játszik e a csapatban?
  Az idő elmúlik a munkahelyi sikerek feledésbe mennek. Amikor egy idős embernél megcsörren a telefon vagy a csengő és a gyermekei unokái érdeklődnek felőle, és megbeszélik vele a mindennapi dolgaikat, akkor csendesen elmosolyodunk és azt mondjuk, hogy igen, ez a lényeg .
  Család, szeretet, összetartozás
  Üdvözlettel Ági mama

 2. Főcini says:

  Kedves Ági mama!
  Csodálatosan leírtad a családi élet fő pillérjeit. Az egész szépségét maga a dolgok meglátása adja. Maga a tény, hogy „látod” a lényeget. Folyamatoson ápolod, véded, kis családod. Tiszteled a férjed, és tudod hol a helyed a családi körben! Hidd el, sok ember el sem hiszi, hogy létezik ilyen család, ilyen Asszony! Család, szeretet, összetartozás. Kell ennél több? Egyetlen szót tudnék hozzáfűzni a felsoroltakhoz: Egészség. Ennek hiányában vagy romba dől, vagy még erősebbek lesznek-e szavak.
  Arra kérlek, áruld el nekem mikor ismerted ezt fel? Esetleg mindig is tudtad, hogy ez lenne a boldog élet titka? Van esélye ilyen életszemléletre a mostani fiatal generációnak?
  Üdvözlettel,Viktória

 3. Orosz Lajosné says:

  Kedves Viktória!
  Azt kérdezed, hogy mikor alakult ki nálam ez az életfelfogás. Tudatos volt? Nem. Ez a korral jár. Az életem alatt nagyon sok problémával kellett szembenéznem, mint mindenki másnak. Rájöttem, hogy nagyon sok dolgot, szószerint tárgyi dolgot tartunk fontosnak az életben. Amikor igazán nagy problémák adódnak akkor válik világossá, hogy a tárgyaknál, pénznél, karriernél sokkal lényegesebb értékek is vannak a világon.Tényleg igaz , hogy a legfontosabb dolgokat nem lehet pénzért megvenni. Sajnos erre akkor jövünk rá amikor már elmúlt a fiatalságunk. Ezért szeretném, ha a mai fiatalok nem a saját kárukon tanulnák ezt meg. Sajnos tudom, hogy ez nem lehetséges, hiszen én sem hallgattam az idősek intelmeire
  Üdvözlettel Ági mama

 4. Peti says:

  Kedves VIktória!
  Három szót szerintem nehéz meghatározni olyan szempont mentén, ami fontos lehet. Kinek mi fontos? Ha egy aluljáróban kérdeznénk meg az “ottlakókat”, talán nem pont ez a három szó jutna az eszébe. Lehet, hogy megvetsz érte, de szerintem a pénzt is ide kellene sorolni. Tudom, anyagias vagyok, de a pénzt csak azok nem szokták fontosnak gondolni, akik nem érzik hiányukat. Gondoljuk végig, mihez nem kell pénz? Egészséghez? Hálapénz, magándoki, magánrendelő, bioételek, fitness, wellness, stb. Melyik nem kell az egészséghez és melyikhez juthatok pénz nélkül? Szeretet? Általában ez romlik meg először, amikor egy addig megszokott életszínvonal bárki hibájából is lecsökken. És az öregkort sem mindegy, hogy mennyi pénzzel a számlámon töltöm… Bocsánatot kérek a nyersségemért, de legyünk tárgyilagosak egy picit… Nem azt mondom, hogy ez így van jól, mert sokmindent képes megmételyezni is a pénz, de a hiánya nagyobb bajt tud okozni…
  Szép napot!

 5. Orosz Viktória Ágnes says:

  Kedves Peti!
  Teljesen igazad van. Pontosan így gondolom én is, amit bővebben ki is fejtettem a „Mi kell a MAI nőnek” cikkemben.
  A pénz mozgatórugója nélkül, könnyen romba dőlnek még a leg stabilabb kapcsolatok is. Lassan az az érzésem, hogy míg régen mindennek az alapja a bizalom volt, most mindennek az alapja a pénz. Persze szükség van az előbbire is, de a második helyre szorult. Sajnos.!
  További szép napot!!!

Mi jár a fejedben?

admission essay service write my philosophy education paper buy collgeessay university dissertation thesis services