Rómeó vérzik

Feleségemmel úgy döntöttünk, hogy megérdemlünk egy kis pihenést kettesben, egy kis házasságújító hétvégét. Sok okos program megfordult a fejünkben, de végül is az történt, hogy leadtuk pénteken anyósomnak a hároméves fiúnkat, majd jót kocsmáztunk, majd szombaton délig ágyban voltunk, utána elvánszorogtunk egy aqua-parkba, pezsgőfürdőztünk, szaunáztunk, élvezkedtünk, estefelé hazatérve hulla fáradtan a semmitevéstől egy órácskát aludtunk, majd nekiálltunk megtervezni az esténket.

Feleségem fülébe jutott, hogy a WigWam rock-kocsmában, az egyik kedvenc mulatóhelyünkön, koncertezik feleségem öccsének kedvenc együttese, a Rómeó vérzik. Na, mondtam, biztos gagyi egy zene, hisz én Junkies rajongó vagyok. Szeretem, ha dübörög a zene. Már nem elégít ki az egyszerű nehéz rock. Öregszem… :)


WigWam Rockkocsma

Ha jól emlékszem, 91 óta járok a WigWam-be. Imádom. Sok fiatal, sok pia, sok jó zene. A munkatársakat is ide hoztam. Nem, nem büntetésből! :) Büntetésből a Kultiplexbe vittem el őket egyszer, Gorgoroth koncertre, amikor megtaposott bennünket a bevadult tömeg, és megsüketültünk a túl hangos norvég black metal emberevők dübörgésétől… Többet nem jöttek velem… :)


Gorgoroth

Felhívtuk az öcsémet, vette a meghívást. Hívtuk feleségem öccsét is, végül is az ő kedvencei, de még dolgozott, és nem volt kedve velünk tartani. A város felé beugrottam meglátogatni a nagyfiaimat is, távozáskor találkoztunk az éppen érkező ex-feleségemmel, rábeszéltük őt is, hogy tartson velünk.

Megérkeztünk a tetthelyre tíz körül, még nem kezdődött a buli, a Whitesnake koncertje ment kivetítőről. Tömeg sem volt, majd mindenkinek jutott asztal, szék.

Átépítették a kocsmámat, most nagyobb a küzdőtér, több az asztal. A terem szélén sincsenek többet padok. Azok a padok, ahol feleségem telibe hányt pár fiatalt, mert mint kiderült később, már terhes volt… Vicces volt a szitu, mert ismerkedésünk kezdő fázisában voltunk, és azt állította, hogy nagyon sokat tud inni, és munkatársak is voltak velünk, oszt pár sörtől és pár Jegermaistertől kidőlt. A legrosszabb az volt, hogy a Junkies szülinapi koncertjét ott kellett hagynom, és taxival haza kellett szállítanom a drága kis betegemet. Emlékszem, akkora lelkiismeret furdalása volt emiatt, hogy másnap bevágta fejből a Junkies Váll-lógatás cd-ről az összes dalszöveget, és dalolgatta nekem zenehallgatás közben!

Gyorsan bemelegítettünk pár pálinkával és sörrel. Feleségem vállalta a fuvart, így nem ivott.

Megjelent a Rómeó vérzik a színpadon.

Vazzeg, ez tök jó zene – lelkesedtem! Dübörgős, az ám! Három gitáros, mély rekedt hangú énekes, állat dobos, jó szöveg, jó duma a dalok között! Ezentúl őket is hallgatom!

Ahogy fogyott az alkohol, úgy nőtt a jókedv. Meg a bátorság. Felajánlottam öcsémnek, hogy kifogok neki egy jó nőt. Feleségem tudta, hogy úgy sem fogok ki senkit, és öcsém nem is szeretné, hát mosolygott. Akkor kitaláltam, hogy kifogok egy jó pasit az ex-feleségemnek. Ezen is mosolygott a társaság.

Akkor kitaláltam, hogy kifogom a feleségemet. Elvégre, négy év házasság után, nem is lenne olyan buta dolog. Pláne, hogy a feleségem volt a legszebb nő a kocsmában.

Próbálkoztam nagyon intelligens dumával, szomjasnak már nagyon nem mondhatóan, próbálkoztam meghívással egy italra, próbálkoztam tánccal, majd autókulccsal, majd pénzzel, majd romantikus ígéretekkel, majd szerelmi vallomásokkal. Próbálkoztam mindennel, de folyamatosan kosarat kaptam. Ilyen rossz udvarló lennék? Ennyire kimentem volna a fazonból? De hisz a pultos lány megadta a mobilszámát, és megígérte, hogy a következő Junkies koncerten velem táncol! Vagy annyira józan és boldog nő és édesanya a feleségem, hogy nem lehet kifogni? Nem tudom… Rómeó elvérzett…

Azért izgi érzés volt szeretkezni éjjel is, reggel is, mert olyan volt, mintha más nővel bújnék ágyba. Úgy éreztem, feleségem is élvezettel játssza a „nincs itthon a férjem”  játékot. A reggeli kávét is úgy kaptam az ágyba,hogy „öltözz szivi, hamarosan érkezik a férjem”. He! Akkor mégis kifogtam egy jó nőt!

Summa summarum, Rómeó vérzik fantasztikus volt, a hétvégénk is ugyanilyen, ajánlom minden házaspárnak az ilyen frissítéseket, megéri. Zökkenjünk ki a szürke hétköznapokból, a házasság teátrális szerepéből, eresszük el néha a hajunkat, részegedjünk le, ugráljunk rock koncerten, mint a húszévesek, és udvaroljunk erőteljesen kedvesünknek! Fogjuk ki! … Ha tudjuk!

Üdvözlettel:

Bosnyák Áron

Hozzászólások

 1. Dariengo says:

  Szia Áron!

  Ez nagyon komoly. :)

  D

 2. Bosnyák Áron says:

  A Gorgoroth, az igen!
  Emlékszem, éjjel három órakor vágódtak be. Nem engedték be őket a szlovák határon, annyira szörnyen néztek ki. A szlovákiai koncertjüket a rendőrség lefújta, mert a meztelen, keresztre feszített, kecske-birka vérrel lelocsolt csajok egyike összeesett, és az énekes összevert egy fényképészt…
  Unalmunkban folyamatosan ittunk, a bejáratnál felszerelt alkohol szondát kínoztuk, már 1,25 ezrelékeket mutatott…
  A tömeg teljesen be volt sózva, és fel volt hergelve, így amikor köszönés nélkül berobogtak, és el kezdtek zúzni, én csak arra emlékszem, hogy földön feküdtem, tapostak, azt sem tudtam merre van a fent, merre a lent. A munkatársaim óriási küzdelem árán kiszabadítottak, de ezzel nem tettek valami jót, mert a hangfalak elé szorultunk, és olyan hangos volt a zene, hogy két napig nem tudtunk mobilozni, echte halláskárosodásunk volt…
  Hát, igen. Fiatalok voltunk, és süsék…
  Azóta megkomolyodtunk, megértünk, és megnyugodtunk… :)

 3. Dariengo says:

  Szééép! Azért fetrengésig még sosem ittam magam, de egy pohár pezsgőtől is gátlástalan, őszinte döggé válok. Ezt a formációt inkább kihagyom, a férjem nagy bánatára. Jók ezek a klubkoncertek, csak nekem zajosak. Azért azt látom, hogy megint beleszerettél a szerelembe, gratulálok. XD

 4. Bosnyák Áron says:

  Dariengo!
  A gátlástalan, őszinte dög az nálad egy gátlástalan vadmacskát jelent az ágyban, mely szétszedi csavarokra a férjedet vagy egy gátlástalan, őszinte feleséget jelent, melynek be nem áll a szája a férje szidalmazásától?
  Ha az első, akkor mi tart vissza? Miért kéne kihagyni?
  Üdv.
  Áron

 5. Dariengo says:

  Szia Áron! Vannak dolgok, amikről előre tudom, hogy később bánni fogom. Na az alkohol okozta lazulás is ilyen. Az őszinte, gátlástalan dög egy kicsit nagyszájú, szószátyár és nyomulós rettenetet takar, ami fokozottan engedékeny a hálóban. Ha a férjem is beszáll, ö csak a vessző (,) utáni részt veszi észre, ezért (is) szeretem. Persze udvarolna ő Rómeó módjára, csak beleszédülök a várakozásba, így a szerenád idejét már hasznosabbá tettük. Üdv D.

Mi jár a fejedben?

my college paper make money writing online buy your paper custom essays websites academic essay service