Kiút program, a vállalkozások fejlesztésért!

malacÖtszáz vállalkozás maradhat életben? Hozzávetőleg ennyi új vagy meglévő vállalkozás indulhat a programban.

A parlament 135 millió forintot csoportosít át a Szociális és Munkaügyi Minisztériumhoz, s újabb 100 millió forintot a nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium, mely a 2010-es évtől három éves kifutással lesz elérhető.

Olyan vállalkozási hitel igénybevételére nyílik lehetőség, melynek célja a jövedelemtermelés, oly módon, hogy a hitel törlesztése mellett további bevételt is biztosítson.

A programot a kormány támogatásával a Polgár Alapítvány hívta életre.

A Kiút program egy mentorhálózat segítségével, felügyeletével működik majd, 2+1 éves időtávban. Az első 2 évben a hitelnyújtást + 1 évig a megkezdett tevékenység hatékony működését ellenőrzik, segítik a mentorok. A mentorhálózat, más néven reménygazdák képzése jelenleg már folyamatban van.

A Raiffeisen  Bank, nem mint hitelintézet, hanem technikai lebonyolító bankként, társadalmi szerepvállalásban működik majd közre a hitelnyújtás folyamatában.

Még útjára sem indult a program, de máris a „szegények bankja” jelzővel illetik, mert azzal a céllal jött létre, hogy a nehéz helyzetben lévőket segítse, vállalkozásindítási fejlesztési és vállalkozás élénkítési célok megvalósítását finanszírozza.

Kállay László, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium vállalkozásfejlesztési főosztályvezetője azt nyilatkozta, hogy a program folytatását, annak jövőbeni sikerességétől teszik függővé.

Hozzászólások

 1. Tisztelt Cím!
  Jánoshalmán foglalkozunk Roma emberekkel.

  Kereste innen önöket már valaki?

  Hogyan tudnánk bekacsolódni a dologba.
  Kellene itt is valami megoldás
  Bayer

 2. A kiút programmal a Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium foglalkozik,velük tudja felvenni a kapcsolatot.Lapunk tájékoztató céllal közölte a hírt,javaslom a magyarorszag.hu-n keresztül keressen illetékes személyt a minisztériumból.

Mi jár a fejedben?

writing of essay cheap websites write essays for you writing services for students help writing essays uk assignment help