Levél a banknak

szerzdes„Tisztelt hitelgondozási osztály!

Feleségemmel 2007. 12.01.-én vettünk fel egy olyan kombihitelt, ahol 10 évig  egy befektetési számlán   gyűjtjük a pénzt, ezalatt a bank felé nincs  kötelezettségünk.Ennek a számlának volt egy biztosítási szolgáltatása is.

Feleségem, aki a hitel adósa volt, és biztosítottja a megtakarításnak, nemrég elhunyt, két kiskorú gyerekem lett az örököse.
Baj a bajban, hogy nem volt a hitel összegéhez igazítva az életbiztosítás, csak 100 000 forint összegig. A biztosítás számláján lévő összeget a biztosító visszafizeti. Ezzel a biztosítás megszűnik.
Magam rokkantnyugdíjból kell eltartanom a gyerekeket, ami nem kis feladat manapság, különösen vidéken.
Tisztelt bank!
A biztosítónál azt mondták, felmondhatják a hitelünket, mert a hitel felvételének feltétele ebben a konstrukcióban, hogy a feleségemnek legyen életbiztosítása.
Igaz ez? Akkor hogyan tovább? Kérem, segítsenek egy kétségbeesett ügyfélnek!”

Az esetről néhány napja kaptam levelet.

Megkérdeztem a bankot: azt a tájékoztatást adta, természetesen átdolgozzák a hitelt az életben maradt adósra egy másik konstrukcióban, s ha a napokban nagykorúvá váló gyereket bevonják, még a futamidő meghosszabításával is tudnak a megélhetési gondokon enyhíteni.

Egy kérésük volt, ne várjuk meg az örökösödési eljárást, azonnal nyújtsuk be a kérvényt, s lehetőség szerint addig is fizessék a hitelt, hiszen az adósság is öröklődik.

Javaslom: Ha van meglévő hitelük, ne sajnáljanak mellé kockázati biztosítást kötni, mert ha bajban vagyunk, legyen az egy családtagunk elvesztése, legalább az otthonunk ne kerüljön veszélybe.
Sajnos ebben az esetben  utólag már nem tudunk okosak lenni. Önök még megtehetik!

Az adósra megkötött kockázati életbiztosítás, melyet a hitel mellé köthetünk, azt a célt szolgálja, hogy haláleset bekövetkeztével a hitel megszűnjön azzal, hogy a biztosító kifizeti a bankot. Természetesen ez csak akkor lehetséges, ha a biztosítás összege a hitel összegével azonos, vagy több annál. Igaz, a biztosítási díj némi többlet költséggel jár, azonban nem kerülünk kilátástalan helyzetbe, ha például a családot eltartó családfőt baleset éri.
Legyenek körültekintőek, amikor kockázati biztosítást választanak.
Kérjék pénzügyi tanácsadónk, Mudri István segítségét a megfelelő szolgáltatást nyújtó biztosítás kiválasztásához.

Hozzászólások

  1. tool says:

    sokat tanultam

  2. Kedves Olvasó!

    Bejegyzésének nagyon örülök, hiszen ez volt a cél.

    Cikkeinkben rávilágítani olyan jelenségekre, megtörtént esetekre, mely információ mások számára is hasznos lehet.

    Örülök hogy segíthettem. Üdvözlettel Kerezsi Erika

Mi jár a fejedben?

homework helps essay writing review help me write a descriptive essay do my essay cheap reflective writing assignment