Egy koncert Milánóban – U2

u211

Bevallom őszintén, ha nekem szegeznék most azt a kérdést, hogy melyik koncertre mennék el legszivesebben Milánóba a San Siro stadionba, nem azt mondanám, hogy ez a U2 lenne. A jegyeket is az utolsó pillanatban “örököltük” meg párom nővérétől, mégis azt kell mondjam, hogy fantasztikus volt! Gáláns módon két koncert időpontot is biztosítottak a milánóiak számára. Július 7-én és 8-án a hatalmas San Siro stadion adott teret a koncerteknek.

u23

A turné a U2 360° nevet viseli. A nevet méltán viselő koncertsorozat látványfelelősei Willie Williams-szel az élen  impozáns, 360 fokos körszinpadot terveztek.

A látvány lenyűgöző volt, nemcsak a stadion közepén elhelyezkedő  robosztus nagyszinpad volt meghökkentő látvány, de a fény- és látványtechnika, illetve a közönség is elképesztő hangulatot teremtett.  A koncertsorozat első állomása Zágráb, majd Chorzow, majd ezt követte Milanó. (A legközelebbi helyszinek ahol látni lehet a zenekart  az Berlin, Párizs, Göteborg, Amszterdam, majd szeptembertől Észak-Amerika következik). Az első nap 77 ezer lelkes rajongó várta őket az “arénában”. A 20.00 órai kezdettel meghirdetett koncert -mint ahogy általában lenni szokott- egy óra csúszással kezdődött meg, de nem is bántam, mert nagyon nehezen, jókora késéssel jutottunk be a kapukon.

Azt hittem, hogy szerény tudásom-a U2 zenéinek ismerete- kimerül  néhány híres  dalban, de meglepetésemre az egész estet végigbuliztam és közben  kiderült hogy a zenekar a legtöbb száma számomra is ismert. A koncertet félidőben egy lány “szakitotta” meg. Kilépett a közönség soraiból a szinpadra, és pezsgőzésbe kezdett a bandatagokkal. Mint utóbb kiderült Bono lánya volt, akit Memphis Eve-nek hivnak , és épp aznap volt a születésnapja, így az egész stadion a Happy Birthday-t énekelte neki.  Hátborzongató élmény volt! Bono-ról köztudott, hogy szivén viseli a nehéz helyzetben lévő országok sorsát,  és főképpen Afrika elmaradottabb részeit támogatja. A koncert idején Olaszországban

u221

tanácskoztak a G8 államok vezetői, így az est folyamán több számot is ajánlott a vezető politikusok figyelmébe (például a One cimű számot), miszerint ne csak a fegyverkezés és a bankok finanszirozása legyen az állandó napirendi téma, hanem a karitativ tevékenységek is. Az új lemez dalai mellett már klasszikusnak számító számok is elhangzottak többek között a Beautiful day, I Still Haven’t Found What I’m looking For Pride, With Or Without You – csak hogy a legismertebbeket említsem. A koncert kvázi lezárásaként Michael Jackson emlékére a Don’t Stop Til You Get Enough számot énekelte el. Fantasztikus hangulatot, látványt és élményt kaptunk tőlük.

Kijelenthetem, hogy ezután nem csak “last minute” jeggyel fogok a koncertjükre menni!

Wappler Andrea

Hozzászólások

 1. Erika says:

  ebben a cikkben több csúsztatás van sajnos….
  A U2 Barcelonában kezdte meg 2009-es turnéját két koncerttel, majd következett harmadikként Milano július 7-én…Krakkóban augusztus 7-én, majd Zágrábban 9-én és a mai napon játszanak. A Milanoi koncerten 90.000 ember volt, 20 órától volt meghirdetve(a fél 4-es kapunyitás valóban csúszott kicsit), de a Snow Patrol előzenekarral, és a tervezett 9 órási időpontban elkezdődött a koncert! …..és nem Michael Jackson emlékére énekelt dallal zárták a show-t. (7.dal- Angel of Harlem részeként …)
  egyébként örülök, ha tetszett azoknak is, akik nem annyira ismerik a zenekart.

 2. Erika says:

  bocsánat elírtam a krakkói időpontot, mert az augusztus 6-án volt!

 3. A says:

  egy kis kiegészítés a fentiekhez, a Lengyelországi koncert nem Krakkóban, hanem Katowice-ben egész pontosan Chorzow-ban volt, augusztus 6-án.

 4. Erika says:

  igen jogos:-)), bocsi:-))) nem erre koncentráltam!

 5. Bosnyák Áron says:

  Kedves Erika!
  A milánói koncerten az Angel of Harlem igenis Michael Jacksonnak lett dedikálva!
  http://elbo.ws/video/AAhQauy9OWs/
  Üdv.
  Áron

Mi jár a fejedben?

how to write a college essay homework solutions essay editing service argument paper to buy write my termpaper