Budafoki almás

Szép a nagycsalád. Gyerekek unokák.

Minden hétvégén együtt a család apraja nagyja. Sütés, főzés, evés, ivás, vidámság. Főleg ha ebéd után sütemény kerül az asztalra. Az íze finom, a kinézete mondjuk ki: csúnya.

Ha többféle van, akkor már megkérdezték a gyerekek „Anyu azonkívül, hogy az  egyik csúnyább, mint a másik,  mi a különbség  köztük?”

Jót nevettünk rajta, de az összes sütemény elfogyott. Ez az igazi dicséret. Azóta az unokák megnőttek, és már a süteményem nemcsak jó, de „szép” is.

almas

Kedvencünk az almás sütemény, próbálják ki, ajánlom szeretettel.

Budafoki almás:

HOZZÁVALÓK:

1 kg alma,

4O dkg liszt,

2O dkg vaj,

8 evőkanál cukor,

2 tojás sárgája,

2 evőkanál tejföl,

½ csomag sütőpor,

2-3 evőkanál baracklekvár,

1O dkg dió.

Az almát megreszeljük /én nem hámozom meg/.

A lisztet a cukorral, a vajjal, a tojás sárgával, a sütőporral és a 2 kanál tejföllel összegyúrjuk.

A tésztát két részre osztjuk. Az egyik felét kinyújtjuk, kivajazott, lisztezett tepsibe tesszük.

Megszórjuk dióval.

A reszelt almát jól kinyomjuk,, a tésztán egyenletesen elterítjük.

A maradék diót rászórjuk, fahéjas cukorral meghintjük, végül a lekvárt elosztva rácsepegtetjük.

A tészta másik felét is kinyújtjuk és lefedjük vele a tölteléket.

Villával több helyen megszurkáljuk, előmelegített sütőben megsütjük. /kb.: 3O-4O perc/ l8O fok.

Ha kisült porcukorral megszórjuk.

Jó étvágyat kívánok!

Kiss Ferencné

Mi jár a fejedben?

science homework help ks3 sell essays online uk civil engineering resume cover letter essays for you help writing essay