Vásárlás külföldön – Irány Milánó!

shopping

Igaz, hogy a nagy leértékelések és a városban tett hosszú séták az enyhébb időszakban – ősszel es tavasszal- a legkellemesebbek, de leginkább a nyár az az évszak, amikor az ember feltöltődésre, megújulásra vágyik. Így vagyunk, mi nők a nyári ruhatárunkkal is, mert meggyőződésem, hogy az ember ilyenkor vásárol a legtöbbet. Hiszen alig lehet ellenállni a parányi, színesebbnél színesebb daraboknak, bár ezek a gyönyörű ruhák néha felérnek egy télikabát árával is.

Milánó sok esetben kétkedéssel tölti el az utazót, – aki nagy elánnal vetné bele magát a vásárlás örömeibe -, mert ott motoszkál benne a gondolat, hogy a divat egyik fővárosában hogy találhatna több olyan üzletet, ami nagy választékot kinal, jó áron!? Pedig Milánó mindenki számára tartogat kellemes meglepetést.

A legdrágább luxusmárkáktól kezdve a nagykereskedéseken, es a „kínai negyeden” át minden megtalálható itt.

Kitűnő választásnak bizonyul a Corso Buenos Aires, ami egy végtelenül hosszú utca tele táska, cipő és ruhaüzletekkel. Szépséghibája, hogy képtelenség egy délután végigkorzózni az utcát, mert különben másnap az ember nem tudna lábra állni es elmenni – a számomra meg kedveltebb – Via Vittorio Emanuele-re, ami Milanó fő terétől, a Dóm tér melletti árkádsortól indul.

Itt aztán tényleg van mi szem – szájnak ingere. Számos márkának kétszer akkorra üzletei vannak, mint Magyarországon. Ilyen például a H&M, Intimissimi, Tezenis, a Rinascente áruház es még sorolhatnám. Különösen a Zara márka épülete az, ami engem megfogott. Bejárata egy bálteremre emlékeztet, középen hatalmas kristály csillárral. És ez még csak az előcsarnok. Beljebb három emeleten küzdhet meg a legjobb darabokért a vásárló. És tegyük hozzá, hogy a fent felsorolt üzletekben nagyrészt ugyanolyan áron juthatunk hozzá a portékákhoz, mint otthon.

Ha csak nézelődni akar az ember és csodálni a kirakatokat, akkor a Galleria Vittorio Emanuele, és a Via Montenapoleone felé vegye az irányt, ahol a leghíresebb divattervezők állítják ki kollekcióikat. Egyik luxusüzlet éri a másikat. Lehetséges, hogy valaki ezek között találja meg álmai ruháját, megfeledkezve pénztárcája vastagságáról.

De maradjunk a realitás talaján: ha osztottunk, szoroztunk, arra a következtetésre juthatunk, hogy nem minden esetben olcsóbb külföldön vásárolni, ha még az utazást is beleszámítjuk, de érdemes, ha nagyobb választékra es stílusosabb darabokra vágyunk.

Wappler Andrea

Mi jár a fejedben?

cheap essays to buy essay papers essay papers geometry help paid writing assignments concept paper on marriage