Új segítség a devizahiteleseknek

elado-haz

Megváltoztatta, kiterjesztette az új törvény a devizahiteleseknek kínált segítséget.

Szinte egyhangú döntéssel fogadta el a parlament azt az új törvényt, amely állami kezességvállalást terjeszt ki -most már nemcsak a munkanélküliekre-, hanem azokra is, akik ugyan nem vesztették el munkahelyüket, de nehéz helyzetbe kerültek, és ezért nem tudják fizetni lakáshitelük törlesztő részleteit. Az állami segítség a szabad felhasználású hiteleket felvettekre éppúgy érvényes, mint például a lakáslízinget igénybe vevőkre.

A munkanélküliekre vonatkozó kezességvállalás az ingatlan értékének 80 %, a többieknél ez az arány 70%. lehet.

Új elem, hogy amennyiben a tartozás miatt elárverezik a lakást, a helyi önkormányzat elővásárlási joggal rendelkezik, amelyet csak az eredeti tulajdonosnak adhat bérbe.

A kezességvállalás azokra vonatkozhat, akiknél a felvett kölcsön összege nem haladta meg a 10 millió forintot, az ingatlanuk értéke pedig maximum 30 millió forint.

A módosított törvény szerint az adósok 2010. június 30.-ig kérhetik az állami garanciát. A törvény életbe lépésével meg kell várni az Európai Bizottság jóváhagyását.

Hozzászólások

 1. Koller Tibor says:

  A segítségüket kérném!
  Van egy 16m forintos felvett hitelünk.ez egy ingatlan vásárlásra felvett hitel.Amihez fedezetnek bent van az Anyósom lakása,a megvásárólt családi ház,és a régi lakásunk.Közben a Feleségemnek megszünt a munkálya,A váság hatására a havi tőrlesztésunk nagyon amagasra emelkedett lakásunkat nem tudjuk eladni.már minden tartalékát belerakta a családunk,hogy segitsen kilábalni,de nem megy.
  Most már a törlesztésünket sem fogjuk tudjuk fizetni.Van e valamilyen megoldás erre az esetre ,tudnak e nekem ebben segíteni.
  Köszönöm.
  Koller Tibor

 2. kerezsi.erika says:

  T. Tibor!
  Több adatra van szükségem!
  Futamidő, a hitel devizaneme, melyik bank,
  eddig fizették-e rendesen, vagy ha volt késedelem az elmúlt 6 hónapban, az milyen mértékű volt. Mivel ezek személyes információk, a kerezsiera@gmail.com címre írja meg a hiányzó adatokat, ennek fügvényében tudom megmondani, hogyan tudok segíteni.

 3. Bogyó Péter says:

  Tisztelt cím!

  A cikkben számomra nem tűnik ki teljesen világosan, hogy mit is jelent egészen pontosan az állami kezességvállalás. Erről egy picit bővebbet és pontosabbat mondani legyen szíves.
  A K&H-nál azt az információt kaptam, hogy semmilyen állami segítség nincs.
  Előre is köszönöm a segítségét!

  B. Péter

 4. kerezsi.erika says:

  Kedves Péter!
  Az információ most igaz, mivel az Európai Bizottság jóváhagyása nélkül ezek csak várható opciók.Amint bármilyen új információ, vagy előrelépés lesz ebben az ügyben, lapunk elsőként tudatja olvasóival.
  Várható hatályba lépése október 1.

 5. Matotáné Egri Erzsébet says:

  A segítségüket szeretném kérni!
  2006.decemberi hónapban vásároltunk egy 5 millió Ft értékű házat svájci frank alapon 20 évre. Ebből 3 millió 850000 Ft a kölcsön 1200000 pedig a szocpol. A lakás törlesztője duplájára emelkedett. Én tavaly szeptember óta vagyok munkanélküli. Mindidáig sikerült nagy szenvedésekkel rendszeresen fizetni a törlesztőt,mert más fizetendő dolgokból vettük el a pénzt. Ami mára felhalmozódott,és a család rovására ment. Egy fizetésből élünk, és nem vagyok jogosult semmilyen segélyre! Mára már szeretnénk a lakástól megszabadulni,mert nembírjuk már tovább! És a régi kisebb lakásunkba költözni!
  Kérdésem hogy: Hogyan lehetne ezt megoldani,hogy adósság nélkül megszabadulni a háztól vagy bármiféle lehetőség ami megkönnyítené a dolgunkat!??
  Mindenféleképpen megszeretnénk szabadulni a háztól mert nembírjuk fizetni!!!
  Kérném a mihamarabbi válaszát!
  Tisztelettel: Matotáné Egri Erzsébet

 6. kerezsi.erika says:

  Kedves Erzsébet!
  Gondolom, ez a hitelösszeg az árfolyamemelkedés miatt ekkora.Legjobb megoldás lenne, ha a tartozásuk ellenértékéért tudnák értékesíteni az ingatlant.Esetleges bérbe adása is megoldás lehet.Igyekezzenek Önök értékeíteni, mert ha ezt a bank teszi, már számos más költéget is felszámol (pl:végrehajtás)Nem irta meg hol az ingatlan, estleg ingatlanos ismeretségemet tudom felajánlani.

 7. Matotáné Egri Erzsébet says:

  Köszönöm a felajánlást!
  A ház Bács-Kiskunk megyében,Ordason fekszik Ez a település Dunapataj mellett van,és Kalocsa várostól 20 km-re!!! Igyekszünk eladni a házat nem érdekel hogy csak az adósság ellenértékéért,csak tudjunk nullával kiszállni!! Az adósság 4,5 millió plusz 1,2 milló a szocpol!! Kérem ha tud segítsen!!

 8. kerezsi.erika says:

  Kérem adja meg az e-mail címét,írjon a kerezsiera@gmail.com címre.

 9. Mackó says:

  Tisztelt címzett!
  Négy gyermekemet egyedül nevelem, 9,3 millió forintos deviza hitel van a házamon. Melynek törlesztése igen csak nehézkes 50 e forintból közel 90 e forint lett.Gyeden vagyok a, ezek az indokok elegek e ? Vagy van még valami kritérium, aminek meg kell felelni.Köszönöm válaszát!
  Tisztelettel: Mária

 10. kerezsi.erika says:

  Kedves Mária!
  Azt javaslom ezeket a körülményeket mondja el a bankban, ahol felvette a hitelt, keressenek megoldást. Azt azonban tudnia kell, ha most halasztást kap, később, amikor lejár a türelmi idő, újra nagyobb törlesztőösszegre számíthat. Próbálja esetleg a futamidőt a maximumra nyújtani!

 11. Mackó says:

  Tisztelt Címzett!
  Ma reggel a média az államikezesség vállalásról beszélt, mely szerint aug.1-től igényelhető. Lehet e erről többet tudni?Többet a kormányszóvivő nem mondott, sok kérdőjelet hagyva sok ember fejében.
  Tisztelettel:Mária

 12. Mackó says:

  Tisztelt Címzett!
  Halottam az állami garancia aug 1 -től igényelhető.10 és 20 millió forintos hitelig lehet vele élni.Ez az összeg az akkor felvett hitel forint összege, vagy a mai árfolymon kell számolni?Hol és milyen formában lehet ezt intézni?
  Tisztelettel: Mária

 13. kerezsi.erika says:

  T. Mackó!
  Fáradjon be a bankfiókba, ahol a hitelt felvette.De ne lepődjön meg, ha ma délután még semmit nem mondanak,hiszen ezt még a bankok központi előirásain keresztül tudják meg az ügyintézők.Ez még idő.Hidje el, nagy hirverés lesz amikor indul a program.

 14. Krisztina says:

  Tisztelt címzett!Én is Önökhöz szeretnék fordulni segítségért.MI is vettünk fel deviza hitelt aminek összege 5000000ft.,és persze nekünk is gondot jelent a megnövekedett törlesztőrészlet mert ugye pluszba van még rezsi más banknál is van hitelünk közben a férjemnek megszünt a munkahelye (most már dolgozik de még mindig mínuszban vagyunk) én gyesen vagyok de augusztusban lejár és még nincs semmi lehetőség hogy találok-e munkát.Egyszóval engem is érdekel ez az állami segítség meg persze hogy segítség-e egyáltalán vagy csak maga előtt tolja a gondokat és majd két év múlva tartunk ugyanitt.Mit jelent pontosan kevesebb lesz a törlesztő vagy haladékot kapunk és utána az államnak kell visszafizetni lehet hogy még rosszabul járunk mint most.Előre is köszönöm a válaszukat tisztelettel D.Krisztina

 15. D.Kriszta says:

  Tisztelt címzett!
  Segítséget kérnék. A kérdésem az lenne,hogy felmondott hitel esetén is tud-e majd segíteni az állam? Vagy csak azokra vonatkozik akik még fizetik valahogy? Esetleg tudna segíteni abban,hogy hová fordulhatnék most hogy már felmondták a hitelt?A banki hitelkárosultak egyesületénél se tudnak segíteni hogy megtarthassuk a házunkat!
  Köszönöm
  Krisztina

 16. kerezsi.erika says:

  Kedves Kriszta! A felmondott hitellel kapcsolatban én fellebbeznék! Melyik banknál van a hitelük? Volt már bent egyezkedni? Kért segítséget? A napokban írtak alá a bankvezérek egy moratoriumot a miniszterelnökkel és a Pszáf-al.Ez a cikkem olvasható lesz hamarosan.Bajnai a lakosság megsegítésére kérte a vezéreket, de azt leszögezte, a hiteleket vissza kell fizetni.
  A moratórium augutsztus 1-től 2 hónapig tart, ezidőalatt a devizahitelesek számára keresnek megnyugtató megoldást. olvassa a http://www.csaladpenzmagazint,ill.hívjon az oldalunkon található telefonszámon akkor azonnal tudok segíteni.
  Üdvözlettel Kerezsi Erika

 17. Mackó says:

  Tisztelt címzett!

  Két hete, és azóta is a július 28. -át emlegették a devizahitelesek megsegítésére induló program kapcsán. Ma 27.-e van és semmi konkrétum, vagy csak én nem halottam?
  Ön tud valamit?
  Üdv:Mária

 18. kerezsi.erika says:

  Üdvözlöm. július 28.-tól lehet érdeklődni a helyi Önkormányzatoknál, persze mindenki a saját erszényéből gazdálkodik,kinek van erre keret, kinek nem.

 19. Gábor says:

  Kedves Erika!

  OTP Lakáshitelünk van CHF alapon 25 évre. 2 éve vettük a lakást 12 MFt-ért, akkor 10,2M Ft volt a hitel + 500e munkáltatói. A 10,2 csökkent a második gyermekünk születése miatt a szocpol összegével.
  Állásom meg van, azonban 2 éve a törlesztés 50e Ft volt, most 90e körüli. Fizetésem nettó 120e (A feleségem meg Gyesen van)
  Úgyhogy kb. eddig bírtuk…
  Kérdésem az lenne, hogy így jogosultak vagyunk-e a segítségre és ha igen, akkor mennyit kell havonta összesen fizetni az átmeneti időben, illetve ez hány évig tart.
  Köszönettel:
  Gábor

 20. kerezsi.erika says:

  Kedves Gábor! Amennyiben problémát okoz a törlesztőrészlet megfizetése, az alábbi lehetőségei vannak.

  Minden bank nagy hangsúlyt fordít az ügyfélállomány kezelésére. Különböző megoldásokat nyújtanak, tőke fizetési haladék (ennek bankonként különböző verziói vannak). Futamidő hosszabbítása( feltéve ha nem a maximumot vette eddig igénybe.)
  A türelmi időről viszont tudni kell, hogy később, a most “elengedett” tőkerészt is fizetnie kell. Tehát a jövőre nézve egy nagyobb összeget tol maga előtt.
  Önkormányzatok? Amelyik tud segít, de is szűkösek a keretek.Most kicsit visszament az árfolyam, ez könnyebbség.
  Megoldás? Egyezkedni a bankkal,mielőbb.
  Felkeresni az Önkormányzatot, tud-e segíteni?
  Átgondolni a családi költségvetést! Igen fáj, de szükséges! Megvizsgálni, hol tudunk még okosan a kiadásainkon csökkenteni, vagy van-e módunk bevételt növelni. A közelemben élő fiatalok ezt úgy oldották meg, hogy az anyuka otthoni munkát vállalt.Más ismerősömnél a feleség tehermentesítette a férjet minden családdal kapcsolatos terhet felvállalt, így a férj túlórázik,többet tud keresni.No és ne felejtsen kitölteni egy lottószelvényt!900 millió! Nem ironizálni akarok, de legalább a jókedvünk maradjon meg.Nagyon sokan vannak, akik hasonló cipőben járnak, higgye el!Kitartást és sok sikert kívánok! Olvassa a http://www.csaladipenzmagazint, írunk az aktuális eseményekről folyamatosan.Üdvözlettel, Kerezsi E.

 21. Tisztelt családipénzmagazin szeretném kérni a segitségüket azal a kérésel fordulok önökhöz van egy családi ingatlanom 4 millio 600 ezer forint deviza hitelt vetem fel és mivel 2009 januárban rosz indulatu daganatal mütötek igy munkát nem tudnak biztositani és azota is kezelésekre járok és mivel magas a törlesztö részlete mivel szociális segéjbol élek és annak öszege 28500 ényi az ösz jövedelmem nem birom fizetni a törlesztö részletet és elmaradásom 260 ezer forint és esz a tartozást átt aták a behajto cég biroságnak és ell akkarják venni a lakásomat SEGITSÉGÜKET KÉREM elöre is köszönöm Tiszteletel Rafael Jozsefné

 22. kerezsi.erika says:

  A 136/2009(VI.24) kormányrendelet értelmében forduljon a lakóhelye szerinti önkormányzathoz.Augusztus 3.-a óta nyújtanak a krizishelyzetben lévők számára segítséget az önkormányzatok. Persze meg kell felelni a rendeletben felsorolt feltételeknek.Ez alapján vizsgálják a jogosultságot.Egy próbát megér. Kérjen időpontot telefonon, mert sokan vannak a várakozók!

 23. 3-GYEREKEMVAN,ELMARADTAM A LAKÁS HITELEM TÖRLESZTÉSÉVEL.DENEMTUDOM HOGY,MIVEL ANYOSOM NEVÉN VAN A HITEL ÉN MINT ADÓSTÁRS ,ÉS TULAJ .JOGÓSULT VAGYOKE A KRIZIS ALAPRA,AMIT AZ ÖNKORMÁNYZATOKNÁL LEHET IGÉNYELNI,?FONTOSLENNE TUDNOM
  KÖSZÖNÖM

 24. kerezsi.erika says:

  Ha szabad felhasználású a hitele, nem biztos hogy menni fog,de először a bankhoz kellene menni egyezkedni, ha budapesti,vagy fel tud keresni az iroámban, segítek megírni a kérelmet.Az Önkormányzathoz is beadhat egy kérelmet, de az az összeg nem oldja meg a problémáját.

 25. miki says:

  Tisztelt Cím!

  2009 január 28-án elsőbbségivel feladott, telefonszámommal ellátott levelemben kértem a Raiffeisen Bank segítségét, amikor még lehetőségem lett volna bármilyen megoldást elfogadni.
  A Bank válaszra sem méltatott. 2009 február 27-én feladott levelemben ismét kértem a Raiffeisen Bank segítségét, amire szintén nem reagáltak időben! Akkor kértem a Bankot, hogy ha nem talál számomra akkori (és sajnos azóta még rosszabb) helyzetemben megoldást, akkor kezdje meg a Bank a biztosítékul kikötött ingatlan jelzálogjogból való kielégítés jogát, mert sajnos a további számlámat terhelő minuszokért anyagi felelősséget vállalni már nem tudok. nem bírok.
  A Bank folyamatosan azt írta, hogy felajánlották a kétszer 50% törlesztési lehetőséget, csak azt felejtették el megírni, hogy sajnos ezt, a késve érkezett válaszok miatt már nincs lehetőségem elfogadni, és más segítséget sem! 2009 szeptember 23-án reklamációs adatlapon kértem a Bankot, hogy küldjenek részemre egy olyan számlaelszámolást amiből látom, hogy miből tevődött össze ez az összeg, mert előfordult, hogy az általuk 2009.04.01 kért 5444 forintot én 2009.04.08-án befizettem hivatkozva az iktatószámra, de ezt sem vették figyelembe, mert a többi számlalevélen nem szerepelt befizetettként ez az összeg! Kérdeztem a Bankot, hogy magyarázza meg, miért nem lehetett elkezdeni a jelzálogjogból való kielégítés jogát, akkor amikor én ezt felajánlottam a Banknak, mire a következő választ kaptam: „ Alulírottak, a Raiffeisen Bank Zrt. ( 1054 Budapest, Akadémia u. 6.; a továbbiakban:’a Bank’) képviseletében, a Bankhoz érkezett bejelentésében foglaltak kivizsgálását követően ezúton tájékoztatjuk, hogy amennyiben a tulajdoni lap tiszta, abban az esetben Bankunk kezdeményezi a fedezet értékesítését. Tájékoztatjuk továbbá, hogy a küldött számlakivonatokban megtekintheti a kérdéses terheléseket. Ezzel kapcsolatban külön kimutatást nem áll módunkban kiállítani az Ön részére.”
  Megkérdeztem a Sátoraljaújhelyi fiókvezető helyettesét ( Csajkovszki Anitát), hogy járjon már utána mit jelent az, hogy a tulajdoni lap tiszta? Mert számomra és ügyvéd és helyi bankban dolgozó ismerőseim számára is azt jelenti, hogy nincs rajta bejegyzés! Ha nem lenne rajta bejegyzés akkor én sem kértem volna az értékesítést. A Bank munkatársa azóta sem jelzett vissza részemre, hogy mit jelent a „tiszta tulajdoni lap”. Azt sem értem miért nem kaphatok én egy teljes mindent átfogó számlalevelet amiből én is látom, hogy miből adódnak össze ezek az összegek! Nem értem a Bank passzív viselkedését és azt sem miért nem lehetett már ezt az ügyet lezárni ez év elején, amikor kértem, és értékesíteni az ingatlant. Miért kell húzni lassan már egy éve és tovább terhelni a számlámat. Én az ingatlant már hónapokkal ezelőtt elhagytam ahogy a Bank ezt a szerződésben tőlem kérte. Ennek ellenére tovább terhelik a számlámat, holott a Hitelszerződésben egyértelműen le van írva, hogy ha nem teljesítem a bank felé a törlesztést, akkor a Bank él a jelzálogjogból való kielégítés jogával
  Mivel a Raiffeisen Bank sajnos nem reagál semmilyen levelemre, kérésemre érdemleges válasszal, ezért vagyok kénytelen az Önök segítségét kérni, mert nem értem meddig húzza még az időt a Bank
  és terheli a számlámat. Valaki segítsen!!

 26. kerezsi Erika says:

  Itt egy banki területre szakosodott ügyvéd kell!Én sajnos a jogszabály adta lehetőségekben nem vagyok jártas olyan mélyrehatóan mint egy jogász.

 27. Balla István says:

  KÉrem segítsenek a bank felmondta a hitelemet.De viszont mi bementünk és a bank azt monta van lehetöség hogy a felmondott hitelünket a bank kiváltja. És azt mondták csak 1 tulajdoni lap kell késöbb visza hívtak minket Peströl egyeztetés céljábol hogy mióta nem tudjuk fizetni és azt mondták fizesük be az elmaradott törlesztöt majd utána szóba állnak velünk most nem értem akkor mi van

 28. A tartozást díjrendezettség esetén szokták kiváltani. Az ügyintéző nem ismerte a részleteket, segíteni akart, de a központból már szabályok szerint hívták.
  Próbálja meg összeszedni a hiányzó összeget.
  Jobb mintha végrehajtás indul, s még annak a költégét is fizetnie kell.

 29. Balla István says:

  Olyan lehetöséget kináltak fel ha felmondják a szerzödést a bank újra kiváltja és ö állja a költségeket a bankba azt mondták nekem csak 1 tulajdoni lapba fogkerülni mert a közjegyzöi dijat meg a föld hivatali bejegyzést meg mindent beleépitenek a kiváltásba meg ha van valamilyen adoság a banknál azt is egybe veszik hogy csak egyett fizetnénk
  de erre kikéne fizetnem az elmaradásomat csak nincs miböl nem nagy összeg csak azt nem értem másoknak van 300000ezerft elmaradásuk azoktól csak 30000ft-ot kérnek hogy fizessen be töllem meg 170000ft kérem segitsen valahogy

 30. Sajnos sem a mások, sem az Ön szerződésének tartalmát, sem az azt követő megállapodások különbségét nem ismerem, valószinűleg más szempontok miatt van ez. Azt tudom mondani, ha nem fizeti be és végrehajtás indul, ez hamar megtízszerezödik.Az egyösszegű visszafizetést is kérhetik, de ez lenne a legrosszabb megoldás.

 31. Nagy Norbert says:

  T.cím!
  Szintén devizahitelem van.A feleségemmel vettük fel,akivel időközben elváltunk.El is költözött,a lakást azóta(3 éve)egyedül próbálom fizetni.Január 1-től munkanélküli lettem,és nem tudom fizetni a részleteket.Hallottam olyanról,hogy az önkormányzat megvenné a lakást,és én bérelhetném.Talán még ez lenne a legjobb megoldás.Kérem tájékoztassanak hogy is megy ez.
  Köszönettel:N.N.

 32. . Minden Önkormányzat önállóan dönt, anyagi helyzete
  vonatkozásában, hogy ebben a programban részt vesz-e.
  Fáradjon be a lakóhelyileg illetékes hivatalba. Megkérdezheti a bankot
  is a mentőcsomag igénybevételéről. Az is lehet egy megoldás.
  Akár 2 évre is jelentősen csökkenhet a havi befizetnivaló. A türelmi
  idő után, azonban a meg nem fizetett rész a jelenlegi tartozáshoz
  adódik, vagyis jóval magasabb összegre számíthat

 33. Nagy Norbert says:

  Igen,ezt az áthidaló kölcsönt már hallottam,de ez nem segít senkin sem.
  És az önkormányzatnál milyen osztályra menjek?

 34. Az Önkormányzatnál az ügyfélszolgálaton
  minden információt megkap.
  Én biztos hogy személyesen intézném, nem telefonon.

 35. Judit says:

  Üdv mindenkinek.
  Deviza hitelünk 15 mill.-ról 19-20 mill.-ra gyarapodott a havi részletünket nem fedezi az egyikünk jövedelme és már sajnos elmaradásban is vagyunk a bank felé. Munkahelyünk meg van, de a hitelt nem tudjuk fizetni. Ma hirdettem meg a házunkat eladásra. :-( Van más megoldás?

 36. hirczl angéla renáta says:

  kétgyermekes egyedülálló anyuka vagyok.mjus hónapban megszüntette az erste bank a lakáshitelszerződésemet,mert nem tudtam egyedül fizetni.svájci frank alapu.szeretném ha az őnkormányzat átvenné és bérbeadná nekem,mert nem akarok elkőltőzni a lakásból.2hónap mulva kiraknak innen,és nincs hová mennem. a szívem szakad meg.csak őnőkre számíthatok.most a bank a 7,5millioért vásárolt lakás után 8milliot kővetel vissza.egy életre tőnkretettek,kérem segítsenek,nagyon el vagyok keseredve.06702784759es számon elérhető vagyok,

 37. Molnárné says:

  Tisztelt Tanácsadó!
  Hitelre vásároltunk társasházi lakást, bízva abban, hogy meglévő nagyobb, de felújításra váró kertes házunkat értékesíteni tudjuk.A hiteltörlesztés nő, a kertes házat áruljuk, de nem tudtuk még eladni.Ha nem tudjuk a törlesztést fizetni, végső esetben, ha árverezésre kerül sor ,a bank elfogadja-e a kertes házat fedezetcseréül vagy anélkül, s azt foglaltatnánk le? Van-e erre lehetőség? Kérem válaszát! Köszönöm

 38. Miczi István says:

  TC ÜGYINTÉZÖK SZERETNÉK ÉRDEKLÖDNI MILYEN LEHETÖSÉGEM VAN,2008 BAN INGATLANRA 4000000 FT HITELT VETEM FEL MÉG NEHEZEN DE FIZETEM DENAGYON MEG EMELTÉK A TÖRLESZTÖ RÉSZLETET IGY HITEL KÁRTYÁVAL FEL KERÜLTEM A BÁR LISTÁRA ÉS MOT MEG EGYEDÜL MARADTAM A SOK FIZETNI VALOVAL ÉS RÁ ADÁSUL TOLOKOCSIBAN ÉLEK 2000000FT SZÜKSÉGEM VOLNA.VÁROM VÁLASZÁT ISTVÁN

 39. Fazekasné Varga Teréz says:

  Tisztelt Tanácsadó!

  A férjem sajnos tavaly augusztusában rákos lett.Én csökkentett munkaidőben dolgoztam.
  Vettünk fel egy hitelt amihez életbiztosítás kapcsolódott.Éves szinten 450000Ft-ot fizettünk ki biztosításra.Amikor megtudtuk férjem betegségét a biztosítóhoz fordultunk ahol elutasítottak bennünket hogy nekünk nincs semmilyen biztosításunk.Novemberben felmondták a biztosításunkat a bank pedig megemelte a törlesztő részletünket 30000 Ft-al mi ezt nem tudjuk vállalni. hiába fordulunk a bankhoz minden féle segítségtől elhatárolja magát.Azt mondják nincs és nem is volt semmilyen életbiztosításunk hanem lakás fedezeti biztosítást kötöttünk.De ha ez nem életbiztosítás volt akkor az APEH miért követel tőlünk 170000-Ft adó vissza térítést? Miért nem azt kaptuk a pénzünkért amit kértünk?Vagy a biztosítok és a bankok úgy keverik a kártyáikat ahogy ők akarják csak jó legyen nekik.Miért zárkózik el a bank minden segítség nyújtástól?Nekünk is tudnak segíteni?Köszönettel Teréz!

 40. Kedves Teréz!
  Kérem, keressen meg telefonon, hogy meg tudjunk beszélni egy időpontot a személyes találkozóra.
  Üdvözlettel:
  Mudri István

 41. Stefán Barnabásné says:

  T.cím

  Segítségüket kérném,hogyan csökkenthetném a hiteleim törlesztőrészletét.
  2006 szeptemberében devizahitelre (svájci frank)megvettünk egy lakást jelzálog hitelre az otp-én keresztűl.Ebből 450000 ft. a szocpol,2050000ft a hitel,fészekrakó programmal,10 évre,+5éves ltp szerződéssel,amit egy éve nem tudok fizetni. A hitel minden hónapban törlestődik,de állandóan változik a részlet.Emellet van egy 850000ft-os személyi hitelünk forintalapu,6 évre,tavaly váltottuk át devizahitelről.Ezenfelül még van egy svájcifrank alapu 2000000ft-os jelzáloghitelünk egy másik ingatlanra terhelve,amit felújításra vettünk fel,szintén ltp-vel,a három kölcsön törlesztője a fizetés teljes összegét kimeríti,de a hitelek minden hónapban fizetve vannak.Sajnos a lakás rezsije is magas,és félek,hogy ha még magasabb lesz a törlesztőrészlet,nem fogjuk tudni fizetni.Ezenkívül volt egyhitelkártya tartozásunk,(150000ft),egy100000ft-os privát kölcsönünk,amit nem tudtunk fizetni a télen(budapest bank)és barlistára tettek,és a provident cégnél kb 350000ft tartozás,amit szintén nem tudtunk fizetni.Probáltunk hitelkiváltást beadni,de a válság miatt nem sikerült és a hiteltanácsadók díjai is magasak,és bármi könnyítést kérnénk sokba kerül és még nehezebb lenne a hejzet.Jelenleg ápolási díjból és az alkalmi munkából tartom el a családotés fizetem a rezsit,ami folyton későn lesz feladva,mert a férjem fizetése a bankban marad a családival eggyütt.Kérem adjon tanácsot,vagy javasoljon nekem egy halmajhoz közel működő hitel vagypénzügyi tanácsadó céget aki ingyenesen segítene.
  Előre is köszönöm megértését és tanácsát,ha tud segíteni.

 42. Kérem írja meg, milyen nagyobb települések vannak a közelében. BAR listásan saját jogon nehéz hitelhez jutni, különös tekintettel a juniusban érvénybe lépettkormányrendelet 2. lépcsőjére, mely a jövedelem törlesztésre fordítható mértékét vizsgálja. Érdemes lenne bevonni tiszta adóst!

 43. M.Kati says:

  Sajnos az MKB éppen fenyeget, hogy felmondja a hitelünket. 11,2mft-ot vettünk fel és már 120eft-ot kellene fizetnünk. sajnos sok a hátralékunk munkanélküliség miatt. Mit tudunk csinálni mert az utcán találjuk magunkat lassan.

 44. A mentőcsomagban van lehetőség mérsékelt összeg fizetésére.Ez a kamat fele általában.
  Ez átmenetileg segítség,mert később többet kell majd fizetniük. De kérhetik egy évre, megfelelő indoklással persze, (jövedelem csökkenés, munkanélküliség stb)Menjenek be a bankba, adják be a kérelmet mielőbb!

 45. petrik lászlóné says:

  T.cim Sajnos hitelkiváltás céljából másik bankhoz mentem,hogy elmaradt hiteleimet kiegyenlitsem és a hitelügyintézőmnek hála nagyon ráfáztam.Az AXA bankot javasolta,amire rá megy mindenem.70000-ről 115000-re emelkedett a törlesztésem.Ráadásul ugy időzitették az utalást a másik bankhoz hogy akkor volt a legmagasabb a svájcifrank 215ft,igy amit pluszban kaptam volna a hitelek kiváltására 1000000FT az elment erre.Most maradtak a hiteleim és a magas törlesztő részlet is.A bank adott 6 honap türelmiidőt ami alatt 27000ft-al kevesebbet fizethettem,most viszont a dupláját kéri vissza pedig nem ezt mondták mikor megegyeztünk.Náluk nincs 2év türelmi idő,futamidőhosszabbitás semmi.Ha tud segiteni köszönöm.3gyereket nevelek 19,18,11,évesek és még tanulnak.

 46. Sajnos a svájci frank árfolyama most sincs jobb helyzetben.
  Remélhetőleg megszületik a kormányprogram a hitelek forintosítására. Kérem hívjon fel, elérhetőségemet megtalálja a honlapon.

 47. KEDVES OLVASÓK! SZABADSÁGOM MIATT NÉHÁNY
  KÉRDÉSRE NEM TUDTAM VÁLASZOLNI!KÉREM, AMENNYIBEN AKTUÁLIS, KERESSENEK MEG ÚJRA!
  ÜDVÖZLETTEL: KEREZSINÉ NAGY ERIKA

 48. Kiss Mária says:

  Tisztelt cím!
  Én is fizetek devizahitelt!Nekem is nehezebb most!
  Csak azt nem értem,hogy mindig arról beszélnek,hogy annak segítenek,aki nem fizet!
  A környezetemben él olyan,aki a lány nevében vett fel 190600 svájci frankot,aki mellékesen 19 éves volt,nappali tagozatos tanuló,az hogy kaphatta meg ezt az összeget?És a felvevés pillanatában nem tudta fizetni a hitelt!Most meg annak segítenek?Remélem nem!
  Persze a tényleg bajba jutottakon(aki saját hibáján felül került szorult helyzetbepl.betegség,munkanélküliség…)segítsenek!Nézzék meg,hogy ki hogyan kapott hitelt?Mekkora összegű jövedelmet kell leigazolni ekkora összeghez?19 évesen?ha meg akkora jövedelmet igazoltak le,akkor meg a hitelt is tudja fizetni!Vagy nem?Nagyon sokan arra apellálnak,hogy majd segítenek,és közbe az államot csapják be!
  Én 20 éves munkaviszonnyal rendelkezem,3 gyermeket szültem,és lakásfelújításra vettem fel 5 milliót!Nekem sem könnyű!DE DOLGOZOM!Napi 12 órát!Az is segíthetnék,vagy nem,aki rendesen fizet!Csak a havi járulékaim 50 ezer forint!
  Csak ezt szerettem volna leírmi,remélem jól tudtam megfogamazni,mert rengeteg gondolat jár a fejemben!
  Mi a véleménye?
  Köszönettel!
  K

 49. Kedves K.
  Sok embernek nehéz, annak is aki felelőtlen, s annak is aki felelősségteljes.
  Ki hogy éli ezt meg. Gratulálok a három gyermekhez, nevelje őket egészségben.
  Lakást vásárolni akár egy ötéves nevére is lehet, hitelt is fel lehet venni, ha a szülő a készfizető kezes. Nappali tagozaton tanuló középiskolásoknak vagy főiskolásoknak volt is erre külön konstrukció.

 50. Stefán Barnabásné says:

  T. Cím, először is köszönöm válaszát,nem szeretnék ujabb hitelt felvenni,a régieken szeretnék változtatni,hogy kevesebb legyen a törlesztőrészlet.Halmajhoz legközelebb eső nagyobb település:Miskolc,Szikszó,Encs.Sajnálatos módon tiszta adóst nem tudnék bevonni,mert a mai világban senki sem szeret elmenni kezesnek,és mindenki tulterhelt.Ha ezekután esetleg tud még javasolni megoldást problémáinkra,kérem értesítsen.Előre is köszönöm tisztelettel:Stefánné.

 51. Azt valószínűsítem, hogy a jelenlegi árfolyamon,a jelenlegi finanszírozási arány mellett, inkább a futamidő kitolása lehet átmeneti megoldás az Önök számára. A legkisebb költséggel is ez jár. Ez a jelzálog hitelek esetében lehetséges.

Mi jár a fejedben?

help me write my research paper my writing experience essay written speeches what is homework professional writing services naples fl