Gyes kurtítás – megfontolásra visszaküldve

level

A Köztársasági Elnök szerint az Országgyűlés nem fontolta meg eléggé a GYES három évről két évre csökkentését, ezért további megfontolásra visszaküldte az Országgyűlésnek a nemrég elfogadott törvényt.

Az anya szabad döntésének kell lennie, hogy a gyerek három éves koráig otthon marad, vagy választása szerint rész-vagy teljes munkaidőben munkába áll.

A GYES időtartamának megrövidítése alkalmas arra, hogy az alacsony gyermekvállalási hajlandóságot tovább csökkentse. A két és három év közötti gyermek számára is az édesanya társasága az optimális.

A GyES eredeti időtartama mellett a közjogi méltóság fontosnak tartja az anyák munkába állását pozitívan ösztönző szabályok megalkotását.

Hozzászólások

  1. Letty says:

    Nem az államnak kéne dönteni kisgyermekek sorsáról!Elég rosszat csináltak már legalább a gyereknevelésbe ne szólnának bele!Olyan dologba ütik az orrukat amihez aztán végképp semmi közük nincsen!!És azt nem veszik figyelembe hogy így sem alkalmazzák csak nehezen a gyermekes anyukákat gondolják hogy majd most fogják mikor sorban szünnek meg a munkahelyek?Gondolkodniuk kéne egy kicsikét!És még ezek tartják magukat okos embereknek!!

Mi jár a fejedben?

essays on research do my homework for menet essaywriting pre written research papers buy college paperws