Biztonságos befektetés válság idején (is)?!

tozsde

Most, hogy a média a válságtól hangos, egy csapásra tömegek fordulnak a tőkepiacok felé azt kutatva, hogy mi a „tuti” befektetés manapság. Mi az a befektetés, amely értékálló és biztos megtérüléssel kecsegtet?  Talán Kína? Vagy az „alulértékelt” fejlett piacok? Hol fog tartani 10 év múlva Brazília, mennyibe fog kerülni egy uncia arany vagy egy hordó olaj? Sajnos jövőmondó gömbbel még Warren Buffett sem rendelkezik, hogy mindezekre választ adjon. Van azonban egy olyan befektetés, amelyre jósnő segítsége nélkül is azt mondom: garantáltan megtérül, minden piaci körülmények közt megmarad, és elengedhetetlen minden ember számára.

Ezt a befektetést azonban ne a tőzsdén keressük, hanem önmagunkban. Mert bizony a létező legjobb befektetés válságban és fellendülésben egyaránt: befektetni önmagunkba -vagyis az önképzés. Hangsúlyozom, itt nem a hagyományos közoktatásra gondolok.

Megfigyelted már, hogy milyen sok diplomás küzd anyagi gondokkal, nehezen találja meg a számára megfelelő hivatást? Ha a tudás hatalom, akkor miért nem milliomos minden egyetemista és főiskolás? A válasz egyszerű: azért, mert az iskolában a legfontosabb dolgot senki sem tanította meg nekik, mégpedig azt: hogyan bánjanak a pénzzel?

 A mai oktatási rendszert már rengeteg szakmai kritika érte, nem is szeretnék csatlakozni ehhez a táborhoz. Egy kérdés azonban okvetlenül felvetődik: a mai világban a pénz vitathatatlanul fontos ahhoz, hogy tanuljunk, szórakozzunk, kényelmet és biztonságot teremtsünk vele életünkben, akkor miért nem tanítják meg velünk az iskolában, hogyan bánjunk ezzel az eszközzel?

Szerencsére vannak, akiktől tanulhatsz, ráadásul még csak tankönyvek felett sem kell ülnöd. Robert Kiyosaki, amerikai ingatlan befektetőnek köszönhetően vidám hangulatban, tanulni vágyó, nyitott emberek között sajátíthatod el azt a gondolkodásmódot, amely a mai világban elengedhetetlen az anyagi biztonság megteremtéséhez. Ez nem csupán társasjáték, hanem egy tükör arról, hogy jelenleg hogyan gondolkozol a pénzről. A játék ideje 2 óra, ez alatt kell a mókuskerékből a gyorsítósávba kerülnöd. Ez csak úgy lehetséges, hogy dolgoztatod a pénzed ahelyett, hogy te dolgoznál érte. Tetszik ez az ötlet? Szeretnél a befektetésed hozamaiból élni úgy, hogy közben álmaidat éled? Ez a játék megtanít Téged arra, hogy mindezt valóra váltsd, hiszed, vagy sem…

Ne feledd: Minél többet játszod ezt a játékot, annál gazdagabb leszel… a valóságban is…

A következő részben további információkat tudhatnak meg a játékról.

“A pénz okos embernek: zsebben ülő szolga. Az oktalan embernek: zsebben ülő úr.”

(Gárdonyi Géza)

Dobránszky Attila

Cashflow101 játékvezető

Mi jár a fejedben?

do my homework for cheap written term papers english essays for students of secondary buy college paper buy philosophy essays online