Baj van a THM-mel

A teljes hiteldíj mutató a leendő adós részére nyújtott tájékoztatás, amely százalékos formában jeleníti meg a hitelfelvételre eső költségeket.

Elvileg a THM nyújtja azt a viszonyítási alapot, amelynek alapján összehasonlíthatjuk a különböző bankok által nyújtott hiteleket.

A bankok ugyanakkor számos esetben olyan bonyolult hitelkonstrukciót kínálnak a hiteligénylőnek, hogy THM ide THM oda, ember legyen a talpán, aki el tud igazodni rajtuk.

Fenti problémán kíván segíteni az Országgyűlés, amely április második felében hozott határozatot a lakossági hitelezés biztonságának növeléséről, a THM szabályozásának áttekintéséről, a lakosságnak nyújtott hitelműveletekkel kapcsolatos tájékoztatás javításáról, valamint a szükséges törvényi szabályozások előkészítéséről.

Az Országgyűlés felkérte a kormányt, hogy törvényjavaslatot terjesszen elő. A törvényjavaslat előkészítése során a kormány legyen figyelemmel a THM fogalmának, összetételének átláthatóbbá, közérthetőbbé tételére. A bankok által nyújtott hitelek esetén a tájékoztatás egyértelműségét erősíteni, a tájékoztatás elmaradását szankcionálni szükséges.

A kormány feladata a hitelfelvételek során a kötelező jövedelemigazolások bevezetésének lehetősége vizsgálata, illetőleg a hitelképesség ellenőrzése szabályai átfogó kidolgozása.

Mi jár a fejedben?

writte my papers where is the best to buy cheap essays online physics homework help online best essay writing service uk order cheap essay