Ablakon kidobott pénz

biztositas1Igencsak meglepődhet az, aki sok év elteltével esetleg kényszerűen találkozik mostanában biztosítási szolgáltatásokkal. Kivéve persze azokat a konkrét eseteket, amikor olyan igény merül fel, mint például lakás-, kötelező-, casco-, vagy utasbiztosítás. ilyenkor ugyanis nem szükségszerű a fizikai jelenlétünk a biztosítóknál, nem kell az értékesítő „direkt marketing”előadását is végighallgatnunk. Hiszen a bankfiókok, hitel-, utazási irodák, online szolgáltatók mindezen „kellemetlenségektől” megkímélnek.

Sokak emlékezetében a „biztosítási ügynök” képében a kellemetlen, arrogáns, erőszakos embert látják. A rokont, szomszédot, barátot, aki” megpumpolt”, „lehúzott”, a család fekete bárányát, aki nem szeretett dolgozni, akivel azért kötöttünk csak szerződést, hogy segítsünk neki.

Ez gyakran volt így.

Több tízezer felkészületlen, gyorstalpalókon végzett „tanácsadó” szaladgált vagy a fizetés kiegészítés reményében, vagy a megígért gazdagság után szaladva. Nem meggyőződésből, hivatástudatból, hanem álmokat kergetve, az eszközökben sok esetben nem válogatva. Egy kaptafára készült, az igényeket differenciálni nem tudó, drága tömegtermékeket kínáltak.

Ma már egyre kevésbé van így.

Miért?

Mert a biztosításközvetítés végre szakmává vált. Jól elkülöníthető módon szakosodott is.

Aki úgy dönt, hogy ezzel a munkával akar boldogulni, annak fel kell vállalnia egzisztenciális kockázatokat, beiskolázást, a szakma megszerzését. Egyre kevesebb a szerencselovag.

A biztosító társaságok figyelve a változó igényekre, egyre rafináltabb, egyre speciálisabb termékkínálattal jelentkeznek. Az öldöklő verseny minduntalan arra készteti mindnyájukat, hogy innovációban, költségszerkezetében, rugalmasságában a legjobbat hozzák ki termékeikből.

Ez nekünk közvetítőknek és Önöknek  is jó hír.

Észrevehető az érdeklődés irányainak változása.

Több mint két éve tapasztalom, hogy a kockázati típusú biztosítások iránt megnőtt az igény.

Ez az a típusú biztosítás, amire azt mondja némely ügyfelem, hogy kidobott pénz. Erre azt szoktam válaszolni, hogy remélem.

Ez a biztosítási forma ugyanis csak akkor fizet, ha baj van. Mellénk áll, ha balesetet szenvedünk, ha kórházba kell mennünk, esetleg megbetegszünk, ha műtétre kerül a sor, ha tragédia történik.

Ha hosszabb ideig keresőképtelenség miatt csökken a jövedelmünk.(A táppénz, a jövedelem 60%-ra fog változni)!Közben elfogadta a parlament(a szerk.)

Néhány példa:

Balesetbiztosítások

Ez a típusú biztosítás a legolcsóbb, mindenki számára elérhető. Van olyan termék, ahol nem számít az életkor sem, másutt csomagban kapható szolgáltatásokat találni, választható olyan, amit az ügyfél állíthat össze igényei, és élethelyzete szerint. Háztartási-, közlekedési baleset esetén  törésre, kórházi napi térítésre, keresőképtelenség idejére, műtétre, rokkantságra  köthetünk balesetbiztosítást.

Sok idős, egyedülálló ügyfelem van, akinek szükségtelen haláleseti biztosítást fizetnie, neki az a fontos, ha télen elcsúszik a jégen, vagy kórházba kerül, akkor álljon helyt a biztosító.

Egészségbiztosítások

A megnövekedett egzisztenciális bizonytalanságok, betegség, baleset esetén a hitelek visszafizetésének nehézségei miatt, a kiszolgáltatottság csökkentése érdekében kötnek egyre gyakrabban egészségbiztosítást.

Egyre többen, nagyon józanul mérik föl annak a lehetőségét, hogy egy esetleges tragédia, vagy kiemelt kockázatú betegség ne hozhassa őket váratlan helyzetbe. Például milyen gyakorisággal fordultak elő súlyos betegségek a családban, vagy mennyire hajszolt annak a családtagnak az élete, akinek a vállán nyugszik a család jóléte.

Ezen a területen is a legkülönbözőbb megoldások lehetségesek, meg lehet találni az igényekhez legoptimálisabban illeszkedő módozatot. Választható csomagban, több kiegészítő szolgáltatással, például kérhető műtéti térítés, kórházi napi térítés, gyógyulási támogatás, súlyos betegség esetén is fizet a biztosító, vagy esetleg egy bizonyos szolgáltatásra koncentrálva, mint például akár nagy összegű csak haláleseti biztosítás.

Van egy olyan új területe is a kockázati típusú biztosításoknak, amelyek nem a haláleset utáni szolgáltatásokra összpontosítanak, hanem akkor kíván segítséget nyújtani, ha baleset, betegség miatt kerülnénk kórházba, műtőasztalra, és esetleg hosszú ideig vagyunk keresőképtelenek.

Betegségbiztosítások, kórházi szolgáltatás-biztosítások

Abban az esetben, ha kiemelt figyelmet szeretnénk kapni az egészségügyi szolgáltatóktól, nem zsebbe dugott pénzzel szeretnénk jó szobát, kényelmet, ha betegség, vagy baleset miatt műtenek, ha hetekig kórházban kell maradnunk akár külföldön is, egészen extra szolgáltatásokkal találkozhatunk, meglepően kedvező árakon.

Természetesen a legtöbb ilyen típusú biztosítás befizetése után a szokásos módon lehet igénybe venni adókedvezményt. Az éves befizetett díj 30%-a vonható le az adóból, illetve a vállalkozások, cégek költségként számolhatják el.

Persze ez a legtöbb esetben kidobott pénz. Szerencsére.

Amennyiben a részletek, lehetőségek érdeklik, szándékukban áll informálódni, állok rendelkezésükre.

Mudri István

stevemudri@gmail.com

+36 20 941 7609

Mi jár a fejedben?

narrative essay writing help do my homework cheap how to write a good assignment where do i buy essay homework research