Új lakásépítések 2009. I. negyedév

lakasepitesJóllehet a használatba vett új lakások száma 15 százalékkal több 2009. I. negyedévében, mint a korábbi év ugyanezen időszakában, az új építési engedélyeké 7 %-al kevesebb, mint 2008. I. negyedévében, a KSH április 29-én kiadott gyorstájékoztatója szerint.

A lakásépítések számát tekintve a legdinamikusabban fejlődő térség Közép-Magyarország, ahol ugyanannyi lakást építenek mint az ország többi részében együttesen. Ez érvényes mind a most befejezett, mind a jövőbeli építkezésekre.

A kivitelezők között az építőipari vállalkozások egyharmaddal több lakást építettek, mint tavaly, a lakosság házilagos kivitelezésében viszont 1/3-al kevesebb lakás készült, azaz folytatódik a tendencia, a vállalkozások térnyerése a lakossági építkezéssel szemben.
A kivitelezők között az építőipar 85%, a lakosság 17 % részarányt képvisel.

A lakópark-építések számaránya országosan 5,5%-ot, a fővárosban 11 %-ot tesz ki.

A használatbavételi engedélyek bár minden településtípusban növekedtek, de az új engedélyek száma csak az 50.000 fő feletti településeken nőtt.

Az Észak-Alföld lemaradt az ország többi részéhez képest, a régió minden megyéjében visszaesett a lakásépítés, a használatbavételi engedélyek száma 44 %-al az új építési engedélyek száma 23 %-al csökkent.

Családi Pénzmagazin

Mi jár a fejedben?

do my assignment for me nz best0writing services someone to write a paper for me scholarship essay for cosmetology buy your paper