Nagy tavaszi méregtelenítés

kiwiyoghurt

Most, hogy túl vagyunk a tavaszi nagytakarításon, és a húsvéti evés- ivás következményeit viselve méregetjük magunkat a tükör előtt, bizony ráébredünk, „odabent” is rendet kellene tenni.

A tavaszi fáradékonyság megszüntetésének, a télen ránk rakódott súlyfölösleg leküzdésének, a stressztűrő képesség megerősítésének vágya arra sarkallt, hogy járjak utána egy egyszerű, hatékony,  költségkímélő módszernek.

Egy régi német mondás szerint „a halál a belekben rejlik”!

Táplálkozásunk egyoldalú, túl zsírosan, egészségtelenül étkezünk, aminek velejárója az anyagcsere problémák fokozódása. Helytelen táplálkozási szokásaink következménye a szervezetünk elsavasodása. Ezek a túlnyomórészt kötő és zsírszövetekben elraktározódó savak megbetegíthetnek (reuma, bőr, vese, gyomor és a bél betegségei is ide sorolhatók).

Az elsavasodás fő okai a környezeti mérgek, kipufogógáz, vegyszerek, gyógyszerek, mozgáshiány, kávé, nikotin, helytelen táplálkozás, stb.

Az élelmiszerek közül főleg az állati fehérjék billentik ki leginkább a szervezetünk savas – lúgos egyensúlyát.

Ha a meglévő savak nem találnak elegendő lúgot a szervezetben, sav és salakmaradványok halmozódnak fel, melyek gyengítik az immunrendszert.

Mit tehetünk azért, hogy javítsunk az egyensúlyon, hogy egészségesebben éljünk?

1. Táplálékunk  maximum 20%-a álljon savas élelmiszerekből.

2. A savas élelmiszerek közül is válasszuk a gyengén savasakat (lista mellékelve).

3. Igyunk sok szénsavmentes ásványvizet.

4. Kerüljük a konzerv élelmiszereket, a túlzott konyhasó használatát, a cukrozott üdítőitalokat.

5. Minden reggel igyunk meg egy pohár citromos vizet! Fél citrom levét facsarjuk a vízbe, a palackozott citromlevek gyümölcstartalma nem elegendő!

6. Fogyasszunk sok friss zöldséget, gyümölcsöt.

7. Mozogjunk a szabadban. Ha nincs időnk tornázni, legalább egy – egy félórás sétát iktassunk be a heti programba.

Segítségképpen mellékeljük a savas és lúgos élelmiszerek listáját, és egy könnyen elkészíthető, gyümölcsjoghurt receptet.

Savas lista

Lúgos lista

  A recept:

Natúr joghurt, melyhez bármilyen friss gyümölcs keverhető. Legjobban a földieper, a fekete szeder és az áfonya illik hozzá.

1,5 l friss házi tej

2 db natúr Aktivia joghurt

A tejet felforralom, majd visszahűtöm 30 C körüli hőmérsékletre, és ekkor hozzáadom a 2 Aktívia joghurtot. Egy éjszakára hagyom szobahőmérsékleten, amely besűrűsödik, krémessé válik. Ezután berakom a hűtőszekrénybe.

Ízléstől, és a pénztárcától függően bármilyen gyümölcsöt tehetek hozzá.

Mi jár a fejedben?

my paper expert discount code essay about is college admission too competitive online writing services online paper writing services leukemia argumentative paper