Ki lehet jogosult lakástámogatásra?

szegenysegHírek a Magyarország.hu oldaláról

A lakásfenntartási támogatás formái, a támogatási jogosultság feltételei, a kérelem benyújtásának módja

A települési önkormányzat lakásfenntartási támogatást nyújthat olyan családoknak, vagy személyeknek, akik a lakásukkal kapcsolatos költségeket nehezen, vagy egyáltalán nem képesek fedezni. Hogy ki felel meg a támogatási feltételeknek, azt az 1993. évi szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló III. törvény, illetve a kérelmező lakóhelye szerint illetékes képviselő testület által megalkotott önkormányzati rendelet tartalmazza.

A jogosultság feltételei

A támogatásra a meghatározott jövedelemszint alatt élő családok nem a tényleges lakásfenntartási kiadásaik, hanem a szociális törvényben megállapított, elismert költség figyelembe vételével jogosultak. Ha például a lakás komfortfokozata miatt kicsi a lakásfenntartási költség, akkor is kaphatnak támogatást.

Ki lehet jogosult?

Akinek a háztartásában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a 42 750 forintot, és amennyiben a lakásfenntartás költsége meghaladja az összjövedelem 20 százalékát.

A támogatás időtartama, összege

A normatív támogatást egy évre állapítják meg, összege nem lehet havi 2500 forintnál kevesebb, és legfeljebb havi 14 250 forint támogatást kaphat.

A kérelmet a lakóhely szerint illetékes önkormányzat polgármesteri hivatalában, vagy szociális irodán kell benyújtani ingyenes nyomtatványon.

A jogosnak vélt támogatási igény megállapított összegét az önkormányzat havonta utalja a megjelölt pénzintézethez, vagy szolgáltatóhoz.

Forrás: www.magyarorszag.hu

Mi jár a fejedben?

essay about military service term papers cause and effect essay essay writers wanted buy essays cheap