Segítség, baj esetén

veesz1Egy kedves ügyfelem panaszolta a napokban, hogy nem volt igazán kellemes a síelésük. Nemcsak a szomszédos ország szállodai alkalmazottainak nem túl barátságos „vendégszeretete” miatt: a szálloda az utazási iroda és a prospektus által kínált lehetőségeket messze alulmúlta szolgáltatásaival.

Ezekhez a kellemetlenségekhez az autójuk komolyabb meghibásodása is társult idegeskedésekkel, kölcsönautóval, nem is részletezem tovább. Szerencsére a síelést ép bőrrel megúszták. Ezek a kellemetlenségek elrontották a család egyhetes pihenését, nem beszélve a jelentős idő és anyagi veszteségekről.

Van olyan biztosítás, ami mindezt meg nem történtté tehette volna?

Sajnos itt még nem tartanak a biztosítók. Viszont nagyon sok innovatív, rugalmas, az igényekhez szabható ajánlat tartalmaz például ilyen esetekre is kártalanítási, kárenyhítési lehetőséget.

Általában rossz érdekérvényesítők vagyunk. Jogos igényeinket, panaszainkat nem tudjuk diplomatikusan, szép szóval megoldani.

Egy jogvédelmi biztosítás leveszi a vállunkról ezeket a terheket.

Ha a tengerparti szállodai szobánk ablaka másfél kilométerrel van messzebb annál, mint ahogyan kértük és kifizettük, ha az árban a szauna és uszodahasználat is benne foglaltatik, mégis fizetnünk kell érte, akkor egy ilyen típusú biztosítással egy esetleges vitában, perben érvényre juttathatjuk jogos kártalanítási igényeinket.

A biztosítóhoz szaktanácsadásért fordulhatunk, képvisel peres, vagy peren kívüli ügyben, a szerződésben meghatározott módon bizonyos összeghatárig viseli a költségeket. Egy családi jogvédelem, amely az élet legkülönbözőbb eseteire von körénk jogi védelmet, több millió forintos kárértékig áll mellénk évi néhány tízezer forintos díj fejében.

Egy hibásan, a határidők be nem tartásával elvégzett lakásfelújítás, a hivatalok „packázása”, egy törött féltengely a kátyúk miatt, nem kell, hogy stressztűrő képességét próbára tegye, bízza ezt jogvégzett profi szakemberekre, akik a legtöbb esetben peren kívül, békésen oldják meg a vitás ügyeket.

Az autó meghibásodásának kára, bosszúsága is minimalizálható lett volna.

Léteznek olyan utasbiztosítások, amelyek azon túl, hogy például több millió forintot is fizetnek bizonyos balesetek, műtétek esetén, napi plusz egy – kétszáz forintos díj fejében az autónk meghibásodásából, sérüléséből eredő kárunkat enyhítik: kifizetik az autó meghibásodása miatti plusz szállásköltséget, szerelőt, alkatrészt küldenek, vagy autómentőt, másik autót biztosítanak a továbbutazáshoz. Nem teszi lehetetlenné pihenésünket azzal, hogy egy ilyen eset miatt kelljen mélyen a zsebünkbe nyúlni, és több tíz, vagy százezer forintot kifizetni. Ha körültekintőek vagyunk, és előre felkészülünk a nem várt kellemetlenségekre, nem fog annyira fájni, ha mégis bekövetkezik.

vesz

Mi jár a fejedben?

thesis writers in delhi a writing paper easy report writing term paper help mla school homework