Járulékok 2009-ben

adoA 2009-es adóévben a munkaviszonyból származó jövedelem utáni járulékok mértékei nem változtak, de a minimálbér összegének változása miatt (a korábbi 69 000 forintról 71 500 forintra nőtt 2009 január elsejétől) valamint a minimálbér kétszerese (143 000 forint) utáni járulékfizetési kötelezettség miatt a járulékfizetések összegszerűen emelkedtek.

Szintén a járulékfizetést érinti, igaz ezúttal a felső határt, hogy korábbi éves szinten 7 millió 137 ezer forintról 7 millió 446 ezer forintra növekedett a járulékfizetési felső határa. Ez azt jelenti, hogy amely adózó ezt a jövedelemhatárt a 2009-es adóévben valamikor eléri, annak a továbbiakban már az adóév végéig nem kell nyugdíjjárulékot fizetnie.

Az egészségügyi szolgáltatási járulék összege is változott 2009 január 1-től: 4350 forintról 4500 forintra emelkedett. Mint azt tudjuk, hogy ezt a járulékot elsősorban azoknak a magánszemélyeknek kell fizetniük,  akiknek nincs munkaviszonyuk, és a járulék megfizetésével egészségügyi szolgáltatásokra lesznek jogosultak. Fontos tudni, hogy a járulék megfizetése után az adózó táppénzre továbbra sem lesz jogosult, csak egészségügyi ellátásra.

Mi jár a fejedben?

writing college application essay need someone to do online assignment online custom essay writing services cheap people who will do your homework pay for a paper