A család pénzügyi ereje

csalad-erejeA család pénzügyi stabilitását, biztonságát is nagymértékben lehet irányítani családi segítséggel, összefogással. A módszer nem új, őseink évszázadokon át gyakorolták.

Ami nélkülözhetetlen hozzá, az a megértés, szeretet és a türelem.

A család ereje a pénzügyi összefogásban (is) rejlik!

A családnak lehet a legnagyobb összetartó ereje. Manapság kezdünk újra visszatérni, régi jó védőpajzsunkhoz, a családi összefogáshoz. Bizony, egyre nehezedő világunkban igen nagy szükség is van rá! Újra körbejárnak a kinőtt babaholmik, összefogunk, ha egyikünk bajba kerül, nagyobb hangsúlyt kapnak a közös feladatmegoldások, a közös örömök, a gondok leküzdése is a családtagok segítségével a leghatékonyabb. Ha ebben a kis közösségben valamelyikünk anyagi problémákkal küzd, egy testvér, unokatestvér ki tudja segíteni rövid időre. Ezeket a kölcsönöket a megbeszélt időben vissza is kell fizetnünk. Természetesen jó légkör csak akkor alakulhat ki, ha minden résztvevő elégedett. Így a folyamat ismételhető és működik.

Mert a módszer működik!

Ha csepeg a csap, az unokaöcsémet hívom, jön és megjavítja. Amikor a  számítástechnika ördöge tréfálkozik velem, a keresztfiamra számíthatok. Ha kiürül a fagyasztószekrény, a sógoromnak szólok, hogy vevő vagyok jó háztáji finomságokra.

Az unokaöcsém pénzügyeit én kezelem, sok hasznos információval jelentős összegeket takarít meg, pl. egy jól kiválasztott folyószámla vezetéssel. No meg az autót is elviheti, ha szüksége van rá. A keresztfiam bármikor, bármilyen problémával megkereshet, legjobb tudásom szerint segítek. A sógorom unokája nagyon gyorsan nő, sokszor veszek neki apró ruhácskákat. Én így tudok segíteni.

Mindenki a saját szakértelmével, rátermettségével veszi ki a részét abban, hogy legalább ez a mikroközösség, a szűk és kicsit tágabb család, a lehető legkevésbé érezze a mostani zordabb időszak hátrányait. Együtt sokkal erősebbnek érezzük magunkat.

Segítünk egymásnak! Mostanában nagy szükség van az efféle összefogásra!

Mi jár a fejedben?

best essay on terrorism dissertation service need to buy a research paper hip0hop research paper argumentative essay high school