Új TEÁOR számok átfordítása

felkialtojelAkik még nem fordították át TEÁOR számukat, azoknak a 2009. évi első adó-megállapítási időszakról szóló adóbevallással egyidejűleg (általában az első bevallás a 08-as bevallás, amit 2009. 02-12- ig kell megküldeni) költség- és illetékmen­tesen kell az állami adóhatósághoz bejelenti.

Egyéni vállalkozások esetén a körzetközponti jegyző nyilvántartás­ba 2007. december 31.-ig bejegyzett tevékenységi kör változását a min­denkor érvényes szakmakód alapján a 2009. évi első adó-megállapítási időszakról szóló adóbevallással egy­idejűleg költség- és illetékmentesen kell az állami adóhatósághoz beje­lentenie.

Az egyik csoportba sem tartozók esetében, illetve ha az egyéni vállal­kozói igazolványhoz kötött tevékenység mellett magánszemélyként adószám birtokában adóköteles tevé­kenységet végez, akkor az adózónak kell a 2009. évi első adó-megállapítási időszakról szóló adóbevallással egyidejűleg az állami adóhatósághoz bejelenteni. Éves bevallásra kötele­zett adózónak, az előzőektől függet­lenül, 2008. évről benyújtandó éves adóbevallással egyidejűleg kell beje­lentenie az állami adóhatósághoz.

Mi jár a fejedben?

essay writing service co uk personal essay for graduate school nursing help writing essay proofread my essay online writing services