Nem tudja fizetni megemelkedett törlesztő részletét?

penzakezbenMit ne tegyünk hitelünkkel forintgyengülés idején?

A jelenlegi nagyon gyenge forint árfolyam miatt:

1. Nem szabad kiváltani, nem szabad átdolgozni a kamattámogatott Ft alapú hiteleket!

Jelenleg ez a legbiztonságosabb jelzáloghitel, bár ezt csak lakásvásárlás, vagy építés, korszerűsítés esetén vehettük, vehetjük igénybe.

2. Előtörlesztene? Gondolja végig! A Ft-ban befizetett tőketartozása a jelenlegi forint-svájci frank árfolyam mellett kevésbé csökken, ajánlatos várni.

Például 2 000 000 Ft előtörlesztése 200Ft-os CHF árfolyam mellett 10 000 CHF-kal csökkenti részletét, ugyanez 185 Ft-nál már 10 810 CHF!

3. Magas a havi törlesztése? Először a saját bankjával egyeztessen! Ha nem tudják meghosszabítani a futamidőt, mérlegeljen! A hitelkiváltás kezdeti költsége is Önt terheli, és ha mindez elenyésző különbséget jelent a törlesztő részletekben, akkor most kár a fáradságért!

4. Készüljön fel! A mai nehéz időkben biztos, hogy az ingatlant is alulértékelik az előző értékbecsléshez képest! Ezt a tényt sem lehet figyelmen kívül hagyni, mert könnyen lehet, hogy a banknak most nem ér annyit az Ön ingatlana.

5. Számoljon! A devizában nyilvántartott tartozása, most több millió Ft-tal is megemelkedhetett! Hitelkiváltásnál ezzel is számolnia kell!

6. Hívjon, írjon, mielőtt döntene, vagy kérdése van!

Hozzászólások

 1. Nagy Róbertné says:

  5 éves türelmi idővel törlesztjük a CHF alapú fészekrakó hitelünket.A kezdeti 25000 részlethez képest a múlt hónapban 40000 fizettünk most pedig már 50000.Nem értem hogy az eddigi folyamatos emelkedéshez képest mi ez a 10000 res emelkedés.Ja és a kedves OTP semmilyen megoldást sem tudott javasolni.Ezt már lehetetlen fizetni.

 2. erdos antalne says:

  Nagy Robertnéhez hasonlo cipőben jár az én családom is.Nekünk ki segit Vagy haljunk éhen két gyerekkel

 3. kerezsi.erika says:

  Sajnos most valóban nagyon nehéz a devizahiteleseknek!
  Az oldalon található mail címemre írja meg a részleteket, a felvétel időpontját,összegét,és a futamidőt.Van a termékhez lakástakarékpénztári megtakarítás? Ezeknek az információknak a bírtokában talán tudok segíteni.

 4. Ilona says:

  Én sem tudom már fizetni a hitelemet, olyan magas lett a törlesztésem a Budapest Banknál. Viszik a házam, ez is egy megoldás a bank részéről.

 5. kerezsi.erika says:

  Nekem is van deviza hitelem, ezért saját bőrömön érzem a problémát! Most azok vannak igazán nehéz helyzetben, akik nagyon alacsony árfolyamon vették fel a devizahitelt,de már az akkori terheik is magasak voltak. Most csak azt tudom javasolni, hogy a bank követelés kezelési osztályával alkudozzunk, akár a futamidő kitolásáról, akár a tőketartozás fizetésének átmeneti szüneteltetéséről.

 6. Simon Tamás says:

  Hello,én 20-évre vettem fel 10.700.000 forintot,a törlesztésem 88.000-röl 105.000-re emelkedett a mult hónapban,vajon most az árfolyam miatt tényleg lehet 20-40.000 több???

 7. kerezsi.erika says:

  Üdvözlöm Tamás!
  Azokat a hitelfelvevőket érinti igazán érzékenyen a jelenlegi árfolyam, akik
  akkor vették fel a hitelt,amikor nagyon
  alacsony volt a frank. Ha Ön is ebben a helyzetben van, sajnos várható a törlesztőrészlet további emelkedése. Ha gondot okoz a törlesztés, inkább nyújtsa meg a futamidőt.

 8. Hajnalka says:

  Üdvözlök mindenkit! Azért írok,mert fél füllel ugyan, de múlt héten az egyik TV csatorna híradójában hallottam, hogy valamiféle támogatást vehetnek igénybe azok, akiknek megemelkedett a törlesztő részletük és egy korlátot szabtak meg az 1 főre jutó jövedelemmel kapcsolatban! azért írok ilyen bizonytalanul, mert későn figyeltem fel rá és nem tudok biztosat ez ügyben… erről szeretnék tájékoztatást, ha vki tud valamit!

 9. kerezsi.erika says:

  Valóban szavazott az Országgyűlés a lakáshitelesek védelméről szóló törvényjavaslatról.Mint ismert, a lakáshitelesek védelmében a kormány olyan javaslatot terjesztett elő, amelyben szabályozzák a hitelek átütemezését, az állami kezességvállalás kiterjesztését, továbbá a pénzügyi konstrukciókat. A legfontosabb szabályok között van az, hogy az önkormányzatok elővásárlási jogot kapnak a hitelüket fizetni nem tudó tulajdonosok lakásaira, feltéve, hogy utána nekik adják bérbe. A dolgozó, de anyagilag megrendült adós is kaphat átmeneti könnyítést a törlesztésre. Ugyancsak tartalmazza a törvény, hogy a lakóingatlanokat ne árverésen, hanem árverési vétel hatályával, de árverésen kívüli eladással lehessen értékesíteni. A lakásvásárlást elősegítő másik eszköz az elővásárlási jog biztosítása. Ezek szerint az önkormányzat elővásárlási joga mellett a törvény meghatározza a kényszerértékesítési eljárás folyamatát.
  A törvény néhány ponton módosult az eredeti javaslathoz képest. Így például a négy-, vagy annál több személyes háztartások esetén lehetővé válik, hogy a lakáscélú kölcsön összege húszmillió forint legyen. Egy másik változtatás szerint az áthidaló kölcsön folyósításának időszakában az előtörlesztést a lakáscélú kölcsön, ezt követően az áthidaló kölcsön törlesztéseként kell elszámolni. A támogatható lakóingatlan értékét egységesen harmincmillió forintban állapítja meg a törvény.

Mi jár a fejedben?

essaysdone discount essays for college best english essays help writing thesis statement argumentative essay for college students