Hogyan vegyünk fel hitelt pénzügyi válság idején?

fiok3Igen, válság ide vagy oda, aki megtalálta álmai otthonát, nem törődik semmilyen válsággal, megy hitelért a bankba. Nem mindegy azonban, hogy melyikbe.

Átrendeződött a vezető pénzintézetek névsora. Mára lett igazán nagy jelentősége annak, hogy egy-egy bank sajátosságait milyen alaposan ismerjük, s tudjuk használni. Mert bizony aki „A” bankban nem hitelképes, az „B ” bankban hitelhez juthat.

Persze felmerül a kérdés, hogy milyen áron. Mennyibe kerül a folyósításig, a törlesztési időszakban, milyen biztosítási pontok vannak beépítve, mennyire gyorsak, bekérik-e az ügyfél visszamenő dokumentációját előző életéig.

Persze ha abból az elvből indulunk ki, hogy mindennek van egy ára, meg egy haszna, akkor lehet, hogy nagyi leánykori keresetigazolását is előkeresem, mert tudom, ez vezet a teljes vételár megfinanszírozásához.

Érdekes dolgot tapasztalhatunk az utóbbi hetekben: míg a nemrég igen népszerű bankok konganak az ürességtől, másokban minden ügyintézőnél van ügyfél, tele a ház. Vajon mi lehet az oka? A kedvezőbb kamat, az alacsonyabb törlesztő részlet: hiszen a mai napig léteznek bankok, akik nem emelték lényegesen a svájci frank alapú hitelek kamatát.

Válasszunk tehát körültekintően megfelelő pénzintézetet: nagyban megkönnyíthetjük vele életünket.

Mi jár a fejedben?

admission essay writing services purchase thesis make my homework medical school personal statement writing service essay writing service discount code