Ingatlant venne?

nagyitoSoha ne írjon alá semmit, amíg nem konzultált ügyvédjével.

Az ingatlanok adásvételénél ügyvéd közreműködése kötelező, így ügyvéd készíti az adásvételi szerződést, jár el a földhivatalnál.

Azonban jellemzően a potenciális vevők nem az ügyvédjükkel mennek az ingatlanközvetítőhöz, illetőleg nem ügyvédjükkel nézik meg a kiszemelt lakást, tárgyalnak az eladóval.

Kölcsönös érdeke eladónak illetőleg a vevőnek, hogy biztosítékkal erősítsék meg szerződéskötési akaratukat. Ilyenkor szerződő felek rendszerint foglalós megállapodást kötnek. Az adásvételi szerződés még odébb van, de már ekkor sem árt körültekintőnek lennünk.

Egy meggondolatlan foglalós megállapodással kedvezőtlen, a későbbi szerződéskötésre is kiható helyzetbe kerülhetünk.

Rendszerint az eladó sürgeti a vevőt legyen papír, most és azonnal tegye le a foglalót, mert holnapra már elkelt a lakás.

Ne tegyen eleget a sürgetésnek.

 

Mielőtt bármit aláírna konzultáljon az ügyvédjével, fontos, hogy már a jogügylet ebben a szakaszában is legyen jogi képviselete, hogy elkerülje a későbbi kellemetlen meglepetést.

Mi jár a fejedben?

help with english essays online cheap prices for wriiting personal essay for college admissions can i pay someone to do my homework can i pay someone to do my homework do my assignment online